31. OBLJETNICA STRAVIČNOG ZLOČINA NAD HRVATIMA UZDOLA

admin
0 0
Read Time:38 Second

U subotu 14. rujna 2024., 31. godinu nakon ubojstva 29 civila, djece i staraca, i 12 pripadnika Hrvatskog vijeća obrane, koje su počinili pripadnici Armije BiH u ranu zoru 14. rujna 1993. godine, odana je počast žrtvama Uzdolskog kraja.

Za zločine je do sada osuđen samo jedan od nižih zapovjednika Enver Buza, dok su počinitelji zločina i nalogodavci još na slobodi. U Uzdolu su tada mnogi izgubili nekoliko članova obitelji, a danas je u tom mjestu održana misa i položeni su vijenci na spomen-obilježje svim poginulim.

Program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Memorijalnom centru, a zatim je održana sveta misa za uzdolske žrtve koju je predvodio preč. Marko Zubak, kanonik Stolnog kaptola vrhbosanskog.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hrvatska na startu Svjetskog prvenstva izgubila od Tajlanda

Naslov prvaka brani Portugal kao jedna od sedam europskih selekcija na ovom turniru. Drugi put u svojoj povijesti na završnom turniru nastupa i reprezentacija Hrvatske koja se nalazi u skupini B uz Brazil, Tajland i Kubu. Iz šest skupina po dvije reprezentacije će ići u nokaut fazu i četiri najbolje […]

Pretplatite se