Počinje Advent – vrijeme priprave za Božić

Domagoj
0 0
Read Time:41 Second

Riječ ”Advent” dolazi od latinske riječi ”adventus” i doslovno znači ”dolazak”. 25. prosinca obilježava se rođenje Isusa Krista. Slavlju Božića prethodi razdoblje koje se naziva advent. Izraz “advent” dolazi od latinske riječi ”adventus” i doslovno znači ”dolazak”. Ovo je razdoblje iščekivanja dolaska Isusa Krista. Ovisno o crkvenoj tradiciji, razdoblje adventa započinje četiri ili šest tjedana prije Božića.

U Tomislavgradu se za  Advent posebno pripremaju framaši koji već danima izrađuju adventske vijence i druge ukrase koje će sutra, prve nedjelje Adventa, prodavati ispred crkve nakon svake mise. Sva prikupljena sredstva idu u font frame kao podrška njihovu radu.

Fra Nikola Jurišić nam je u prilogu objasnio značaj Adventa, povijest paljenja adventskih svijeća i značaj svake od njih. Sve to možete pogledati u prilogu na našem Youtube kanalu.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Umjesto u Austriji, Švicarskoj i Turskoj, pacijenti iz FBiH liječit će se u KBC Split

Ova opcija bliža je i komfornija za pacijente, bolja je dostupnost, a i cjenovno je mnogo pristupačnija, objasnili su iz Zavoda Teško oboljele osobe iz Federacije BiH, koje su ranije zbog složenih dijagnoza upućivane u Prag, Beč ili Istanbul, sada se liječe mnogo bliže. Zahvaljujući potpisivanju ugovora između Zavoda za […]

Pretplatite se