Papa prihvatio ostavku hrvatskog nadbiskupa, pisao mu i Plenković

admin
0 0
Read Time:51 Second
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković uputio je u subotu zahvalu zadarskom nadbiskupu mons. Želimiru Puljiću na dosadašnjem predanom pastoralnom služenju, a u povodu njegovog odreknuća od upravljanja Zadarskom nadbiskupijom, koje je Sveti Otac prihvatio.

“Preuzvišeni oče nadbiskupe, dopustite mi da Vam uime Vlade RH i osobno zahvalim na višegodišnjoj kvalitetnoj suradnji i dijalogu između hrvatske Vlade i Katoličke Crkve, u čemu je Vaš doprinos bio izniman i nemjerljiv”, istaknuo je premijer Plenković.

Dodao je i kako je mons. Puljić svojim predanim pastoralnim služenjem, brigom i velikim iskustvom radio na dobrobit i zadovoljstvo svih vjernika Zadarske nadbiskupije, donoseći im snagu i mir te istinsko svjedočanstvo vjere.

“Uvjeren da ćete kao nadbiskup u miru i dalje snažno svjedočiti svoju vjeru i pastirsko poslanje, neka dani koji su pred Vama obiluju Božjim blagoslovom”, poručio je premijer u zahvali.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je i čestitku mons. Milanu Zgrabliću, koji započinje svoju pastoralnu službu kao zadarski nadbiskup, navodi se u priopćenju.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Sprema se senzacionalan transfer, jedan od najvećih europskih klubova želi Marcela Brozovića

Marcela Brozovića želi Barcelona! Poznati nogometni insajder talijanski novinar Gianluca Di Marzio objavio je kako je Barcelona poslala ponudu Interu za Brozovića. Barcelona bi htjela hrvatskog reprezentativca, a zauzvrat bi klub s Camp Noua u zamjenu Talijanima poslao svog veznjaka Francka Kessieja. Brozović (30) je već osam godina u Interu […]

Pretplatite se