Dodik prijeti da će blokirati sve razvojne projekte i inozemne donacije BiH

Domagoj
0 0
Read Time:52 Second

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je u srijedu kako će blokirati razvojne projekte i inozemne donacije ako članice Europske unije budu sprječavale projekte koji bi se trebali realizirati na teritoriju Republike Srpske (RS).

Sankcionirajući Dodikovu secesionističku politiku, Njemačka je suspendirala financiranje gradnje važne dionice autoceste na koridoru V c koji prolazi kroz RS i gradnju vjetroelektrane u istočnoj Hercegovini.

Bošnjački i hrvatski član predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili su dati suglasnost za gradnju još jednog plinovoda kojim bi se RS povezala sa Srbijom kao i za izgradnju zračne luke u Trebinju koju bi financirala Srbija.

Dodik sada kao protumjeru najavljuje da će se na isti način ponašati u situacijama u kojima kolektivno predsjedništvo BiH treba formalno odobriti projekte koji se financiraju iz inozemstva ili međudržavne sporazume, a provode se u bošnjačko-hrvatskoj Federaciji BiH.

Milijarde eura bit će blokirane i sve dok u predsjedništvu BiH dva člana budu uvjetovala ili blokirala projekte na kojima inzistiraju u RS, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

 

jutarnji list/protv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Pogledajte mogući sastav Hajduka: Splićani kao u najboljoj utakmici sezone, ali još jači za tri igrača!

Kakav Hajduk možemo očekivati sutra protiv Villarreala? Odgovor je vrlo jednostavan – kao protiv Vitorije Guimaraes na Poljudu. Dva su razloga. Prvi je sasvim logična činjenica da je to bila najbolja utakmica Bijelih na početku nove sezone. Nijedan dvoboj nije bio ni blizu tog pobjedničkog izdanja u predvečerje praznika Oluje. […]

Pretplatite se