Čitluk: “Zaustavimo zlostavljanje djece u virtualnom i prirodnom okruženju”

Jelena Batarilo
1 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Javna tribina pod nazivom „Zaustavimo zlostavljanje djece u digitalnom i prirodnom okruženju“, održat će se u petak, 17. ožujka 2023. godine, u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju u 19 sati i 30 minuta.Medijski pokrovitelj tribine su PRO TV i Posavina TV.
Tribina je zajednički projekt Vijeća roditelja i ravnatelja osnovnih škola s područja općine Čitluk: Osnovne škole fra Didaka Buntića Čitluk, Osnovne škole Čerin i Osnovne škole „Bijakovići“.
Gostovanje su potvrdili inspektor Saša Petrović iz Federalne uprave policije koji će govoriti o opasnostima koje vrebaju u digitalnom okruženju kao i vlastitom iskustvu s područja cyber kriminala s kojim se svakodnevno susreće u radu, te mag. psihologije Jelena Marijanović koja će izložiti temu vršnjačkog nasilja među djecom i cyber mobbing, s naglaskom na psihološki aspekt.

Predavanje će trajati dva dana: u petak će se održati tribina za roditelje, nastavnike i srednjoškolce, dok će u subotu, 18. ožujka 2023. godine, predavanje biti održano u Konferencijskoj dvorani hotela „Brotnjo“ u Čitluku u 9.00 sati, prilagođeno učenicima predmetne nastave od VI. do IX. razreda.

”Organizacijski odbor kojega čine predstavnici roditelja i ravnatelji triju osnovnih škola, svjesni sve veće opasnosti razvoja tehnologija, dostupnosti Interneta i mobitela među djecom, kao i neprimjerenih sadržaja koji se putem skrivenih kanala serviraju djeci u obliku određenih online igrica, crtića i drugih video zapisa odlučili su reagirati”, stoji u dopisu organizatora, uz napomenu kako je ”glavni cilj tribine educirati roditelje i djecu o ovoj problematici, ukazati na opasnosti i na pravovremenu reakciju”.
”S jedne strane, naša djeca mogu biti izložena cyber nasilju koje se svakodnevno događa putem društvenih mreža, platformi za dopisivanje, igranjem igrica i putem mobilnih telefona. S druge strane, djeca mogu postati žrtve onih korisnika Interneta koji nemaju dobre namjere. U moru ‘virtualnih prijatelja’ nemoguće je raspoznati lažnog prijatelja od pravog prijatelja. Internet zaista može preuzeti kontrolu nad vašim djetetom, to će potvrditi i naši gosti predavači koji se u praksi često susreću sa Internet opasnostima i posljedicama. Stoga, kao roditelji i nastavnici, trebamo zaštiti djecu, odnosno upoznati ih sa svim opasnostima virtualnog svijeta kako bi od njih napravili sigurne i odgovorne korisnike”, kazali su organizatori, uz poziv svima da dođu na javnu tribinu „Zaustavimo zlostavljanje djece u digitalnom i prirodnom okruženju“.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VIDEO: “Pred Križem” izložba slika i promocija knjige na Masnoj luci

Na Masnoj luci se u nedjelju nakon mise u Franjevačkoj kući molitve održala promocija knjige fra Josipa Vlašića i izložba slika Karin Grenc naziva “Pred križem”. Fra Josip je od djetinjstva volio i molio Put križa i od tada se u njemu rađala molitva koju je sada posložio u knjigu. […]

Pretplatite se