Djeca pjesnici se pozivaju u Mostar

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Povodom obilježavanja godišnjice rođenja našeg velikog pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) ‘Prosvjeta’ Mostar organizira deseti ‘Šantićev festival djece pjesnika’ koji je planiran početkom petog mjeseca 2023. godine. Na festivalu mogu sudjelovati učenici osnovnih škola iz sljedećih država: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Organizatori pozivaju škole, nastavnike jezika, voditelje literarnih i recitatorskih sekcija da motiviraju svoje učenike za prijavu te pozivaju učenike da se prijave i pošalju svoje radove na ovaj natječaj. Tema je slobodna.

“Nadamo se da će ovaj natječaj animirati mlade da se odazovu u što većem broju i pokažu svoj dar i ljubav prema pisanju poezije. Sve koji se odluče prijaviti na natječaj treba da obavezuje i ime našeg velikog pjesnika Alekse Šantića koji je slavu Mostara pronosio širom svijeta. U tom smislu svim sudionicima na natječaju želimo puno sreće i dobrodošlicu u magični poetski svijet”, navodi se iz ‘Prosvjete’.

Način prijave na natječaj:
Svoje radove (najviše tri – tema slobodna) dostaviti do 1.3.2023. godine na adresu: SPKD ‘Prosvjeta’ Mostar, Maršala Tita 178, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina ili putem e-maila: prosvjetamo@gmail.com.

“Sa velikim ponosom ističemo da je na naše natječaje u proteklih devet godina stiglo oko 10 000 radova i da smo u našem gradu ugostili čak 220 mladih pjesnika – ambasadora poezije i finalista festivala iz Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Slovenije i BiH. Poezijom smo povezali kreativne mlade ljude i napravili čvrste veze između mnogih gradova u regiji. Zahvaljujuči našem festivalu o Mostaru i Aleksi Šantiću se piše u svim gradovima i državama regije”, priopćeno je iz SPKD ‘Prosvjeta’.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme očekuje za Novu godinu i prve dane 2023.

Nalazimo se pred Novom 2023. godinom. Federalni hidromterološki zavod izdao je prognozu vremena za naredne dane koji će, prema njihovim predviđanjima biti natprosječno topli. Sutra je moguća slaba kiša, a na visokim planinama nije isključena i pojava slabog snijega. Od srijede, pa do kraja ove godine prognozira se umjereno do […]

Pretplatite se