Stravična nesreća u BiH: Vlak raznio automobil, vozač čudom preživio

Domagoj
0 0
Read Time:39 Second

Na pruzi Šamac-Doboj na cestovnom prijelazu “Višnjik” između stanice Modriča i raskrižja Vranjak dogodila se stravična nesreća kada je teretni vlak naletio na putnički automobil koji se u tom trenutku nalazio na cestovnom prijelazu.

Muškarac koji je upravljao putničkim vozilom je ozlijeđen, ukazana mu je pomoć na licu mjesta od strane Hitne pomoći te je upućen u bolnicu u Doboj, piše Avaz.

 

Strojovođa je uvidjevši vozilo na cestovnom prijelazu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i počeo kočeiti, ali se nažalost sudar nije mogao izbjeći – navode iz Željeznica RS.

Na licu mjesta po prijavi ovog događaja, pored Hitne pomoći nalaze se i pripadnici MUP-a RS kao i Povjerenstvio za izvanredne događaje Željeznica RS. Prilikom ovog izvanrednog događaja došlo je do oštećenja kontaktne mreže i lokomotive Željeznica RS.

Vrisak.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ovo su najveći bh. izvoznici u 2022. godini

Najveći izvoznik iz Bosne i Hercegovine u 2022. godini je kompanija Aluminij Industrija Mostar. Ovo predstavlja povratak kompanije na velika vrata. Naime, 2020. godine mostarska firma uopće nije bila na listi najvećih izvoznika. U 2021. se vratila na listu kao drugi najveći izvoznik, a sada je uspjela prestići dugogodišnjeg lidera bh. izvoza – kompaniju ArcelorMittal […]

Pretplatite se