NASA razvija nuklearni termalni raketni motor koji će omogućiti put na Mars

admin
0 0
Read Time:30 Second

Američka svemirska agencija NASA u suradnji s ministarstvom obrane SAD-a planira razviti nuklearni termalni raketni motor za buduće misije s posadom na Mars.

NASA s Agencijom za napredna obrambena istraživanja (DARPA) planira do 2027. razviti i testirati „naprednu tehnologiju nuklearne termalne propulzije“, objavila je u utorak.

Takva tehnologija astronautima bi mogla omogućiti puno brže putovanje u svemir, što bi pak u budućnosti moglo omogućiti misije s posadom na Mars, rekao je administrator NASA-e Bill Nelson.

Tehnologija nuklearne termalne propulzije, koja je već testirana, koristi poseban nuklearni reaktor za stvaranje ekstremno visokih temperatura koje se potom unose u gorivo.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

APLIKACIJA MOLIM VAN ČITLUČKIM NASTAVNICIMA OLAKŠAVA SVAKODNEVNI RAD

Nastavnik matematike Ivo Pejdo iz Čitluka napravio je “Molim van” aplikaciju koja bitno olakšava posao njemu i njegovim kolegama nastavnicima u čitlučkoj Osnovnoj školi fra Didaka Buntića. U prilogu nam je nastavnik Pejdo objasnio kako aplikacija radi, ali i pokazao neke druge korisne aplikacije koje je izradio:    

Pretplatite se