Njemačka tvrtka uskoro otvara novi pogon u BiH i uvodi i treću smjenu

PROTV
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

“Naša predviđanja su da pun kapacitet i broj zaposlenih od oko 300 postignemo za dvije godine”, rekao je Miličić.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović posjetio je proizvodni pogon njemačke kompanije “Pass” u Karakaju i izrazio nadu da će njihov primjer slijediti i drugi strani investitori. Ivanović je rekao da je Zvornik zahvalan što je ovaj investitor koji se bavi proizvodnjom auto-dijelova odlučio otvoriti pogon u ovom gradu.

“Najvažnije je zapošljavanje radnika, sigurno tržište za proizvode i da planiraju otvaranje još jednog pogona”, rekao je novinarima Ivanović.

Direktor kompanije “Pass” Željko Miličić istaknuo je kako je u pogonu trenutno 47 zaposlenih te kako je natječaj za prijem radnika stalno otvoren, piše Biznis.info.

On je pozvao zainteresirane da se prijave, istaknuvši kako je obuka osigurana u krugu tvornice u Karakaju.

Ističući kako je ova tvrtka s proizvodnjom počela sredinom listopada prošle godine, Miličić je rekao da je proizvodnja organizirana u dvije, a uskoro će i u trećoj smjeni.

“Naša predviđanja su da pun kapacitet i broj zaposlenih od oko 300 postignemo za dvije godine”, rekao je Miličić.

Dodao je kako su narudžbe velike i da je plasman proizvoda osiguran.

„Naši proizvodi se dorađuju u pogonima u Bijeljini i plasiraju kod svjetskih proizvođača automobila. Cilj nam je da, pored ovog pogona vulkanizacije gume, otvorimo još jedan pogon za proces ekstruzije gumenih crijeva za što će nam trebati i još prostora i radnika.“

Kompanije “Pass” kupila je prostor nekadašnjeg poduzeća “Famod” i preselila svoju proizvodnju iz Poljske.Ivanović je dodao kako grad Zvornik s tim ciljem proširuje poslovne zone i investitorima pomaže kroz određene podsticaje, naglasivši da je grad sudjelovao u financiranju priključaka na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, elektro, telekomunikacionu i plinsku mrežu prilikom otvaranja pogona kompanije “Pass”.

“Osigurali smo i subvenciju za zapošljavanje za što su uvjeti da investitor zaposli najmanje 100 radnika i uloži ne manje od 3.000.000 KM”, rekao je Ivanović.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Marija Bakula: “Najveći uspjeh mi je kad nekoga naučim skijati”

Marija Bakula iz Tomislavgrada već tri godine je na čelu tomislavgradskoga SKI kluba Striž. U klubu je od njegova osnutka, odnosno već puna dva desetljeća. Skromna i radišna duvanjska cura ističe da je ovaj Klub opstao i nastavio raditi zahvaljujući upornosti i entuzijazmu svakoga njegovog člana te da su i […]

Pretplatite se