NATO odobrio paket pomoći Bosni i Hercegovini

admin
0 0
Read Time:52 Second

Na sastanku zemalja članica NATO-a o Inicijativi za izgradnju obrambenih i sigurnosnih kapaciteta u Sjedištu NATO-a u Bruxellesu, službeno je odobren Paket pomoći obrambeno-sigurnosnom sustavu Bosne i Hercegovine, koji obuhvaća devet projekata pomoći za obrambeni sustav i tri projekta pomoći za sigurnosni sustav BiH.

Ranije, na prošlom NATO Samitu koji je održan u Madridu 20. lipnja 2022. godine, donesena je Odluka o prilagođenom paketu pomoći Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

S tim u vezi, u narednom razdoblju će se pristupiti izradi implementacijskog plana, što će odrediti i dinamiku isporuke opreme predviđene projektima pomoći za opremanje Oružanih snaga BiH i Ministarstva sigurnosti BiH. Radi se o projektima koji vrijede desetke milijuna eura, a čija će realizacija značiti praktičnu podršku obrambeno-sigurnosnom sustavu Bosne i Hercegovine i, u svakom slučaju, značajno doprinijeti jačanju obrambeno-sigurnosnih kapaciteta.

Zemlje članice NATO-a i određene partnerske zemlje su iskazale veliki interes za sudjelovanje i realizaciju predviđenih projekata, navodi se iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dječaku (7) iz Srbije transplantirano srce u KBC-u Zagreb

Noćas je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb izvršena uspješna transplantacija srca sedmogodišnjem dječaku iz Srbije koji boluje od teške srčane insuficijencije, priopćio je srpski Republički fond za zdravstveno osiguranje. Liječnici su potvrdili kako je operacija protekla dobro i da je zdravstveno stanje dječaka stabilno. Republički fond za zdravstveno osiguranje prethodno […]

Pretplatite se