U 302 kontrole na području FBiH zatečen 71 radnik na crno

PROTV
1 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su u četvrtak na širem području Federacije BiH izvršili 302 inspekcijske kontrole tzv. akcije kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti.

U izvršenim kontrolama otkriven je 71 neprijavljeni radnik, 92 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, 10 obveznika koja nisu imala fiskaliziran fiskalni uređaj i devet objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćeno je 29 objekata, a u 137 slučajeva izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 395.250 KM.

– Aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije će se nastaviti i u narednom periodu, stoga se pozivaju porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima – navode iz Porezne uprave FBiH.

Iako Poreznoj upravi, kako dodaju, nije primarni cilj kažnjavanje poreznih obveznika, već je osnovni cilj da svaki porezni obveznik blagovremeno i u skladu sa zakonom plaća svoje porezne obaveze, u cilju efikasnijeg učinka sankcije Porezna uprava je pozvala sudove da blagovremeno u zakonom propisanom iznosu izriču sankcije kako bi iste imale brži i veći preventivni učinak, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Sutra u Ljubuškom jubilarni 25. Međunarodni karneval, pristužu gosti iz šest država

Broje se posljednji sati do početka jubilarnog 25.Ljubuškog Karnevala. Sve je spremno za novo karnevalsko ludilo na ulicama podno kule herceg Stjepana. Organizatori vrše posljednje finese i detalje za sutrašnji događaj, a gosti iz šest država već pristižu u Ljubuški. Dvadeset i peto izdanje Ljubuškog Karnevala započelo je 6.veljače proglašenjem […]

Pretplatite se