Bizaran slučaj na GP Maljevac: Hrvat kažnjen na granici jer je automobil popravio u BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Jedan vozač se našao u nevjerovatnoj situaciji jer je kažnjen na ulasku u Hrvatsku, tačnije na GP Maljevac, zbog ugrađenih dijelova u njegov automobil kojeg je popravio u Bosni i Hercegovini.
Muškarac koji je inače hrvatski državljanin, boravio je u Bosni i Hercegovini na području USK preko vikenda i tamo mu se desio kvar na vozilu.

“Pukao mi je zupčasti remen i nisam mogao nastaviti vožnju jer to je veliki kvar na vozilu. Kako bi se mogao vratit ja sam potražio majstora koji mi je popravio auto, dao račun koji je iznosio 1.660 KM i nakon par dana krenuo sam jučer, 13. marta preko graničnog prijelaza Hrvatska Kostajnica kući”, rekao je ovaj vozač, prenosi GP Maljevac.

Kriv je što nije podnio carinsku deklaraciju za ugrađene auto dijelove u lični automobil, a kao dokaz je račun koji je pronađen u vozilu, navodi se u prekršajnom nalogu.

“Dolaskom na granicu na pitanje carinika sam odgovorio da nemam ništa za prijaviti jer zaista nisam imao, ali on je našao račun kojeg nisam ni skrivao od popravka vozila, nisam ni znao da je veliki carinski prekršaj popravit auto da možeš nastaviti putovanje. I onda kreće ‘igranka’ kao da vozim drogu a ne postavljene autodijelove koji su već i polovni jer su ugrađeni na vozilo”, dodao je.

Rečeno mu je kako je kažnjen što po njihovom ispada krijumčari već postavljene autodijelove. Kazna je bila 481 euro sa troškovima, navodi šokirani vozač.

GP Maljevac

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Općina Čitluk usvojila antikorupcijski dokument

Foto/Općina Čitluk Općina Čitluk usvojila je Odluku o usvajanju i provođenju Plana integriteta Općine Čitluk za razdoblje 2023. – 2027. godine. Ovaj plan je interni antikorupcijski dokument, donesen sukladno zakonskoj obvezi, koji sadrži skup mjera pravne i praktične prirode, kojim se sprječavaju i otklanjaju mogućnosti za različite oblike nepravilnosti u […]

Pretplatite se