Suradnja na ispunjavanju ciljeva energetske tranzicije

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Vedran Lakić posjetio je JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar i razgovarao sa Upravom Društva na čelu s vršiteljem dužnosti generalnog direktora Dragom Bagom.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i tajnik Ministarstva Stipo Buljan, razgovarano je o nedavno usvojenom setu energetskih zakona, odnosno obvezama koje proizlaze iz ovih zakona, s posebnim naglaskom na restrukturiranje elektroprivrednih poduzeća i razdvajanje operatora distribucijskog sustava, za koje je predviđen rok od dvije godine.

Ovom prilikom je naglašena važnost izgradnje novih proizvodnih objekata JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar, prvenstveno Fotonaponske elektrane EPHZHB 1 i Vjetroelektrane Poklečani čija će izgradnja zasigurno doprinijeti kvaliteti i sigurnosti opskrbe električnom energijom. Isto tako doprinijet će ispunjavanju osnovnih ciljeva energetske tranzicije i dekarbonizacije, a što je u skladu sa obvezama definiranima Ugovorom o uspostavi Energetske zajednice čiji je Bosna i Hercegovina potpisnik, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energetike, rudarstva i industrije.

Također je zaključeno kako je potrebno maksimalno posvećeno raditi na izuzeću električne energije od plaćanja CBAM-a, a kako Bosna i Hercegovina ne bi ostala jedini „otok“ u Energetskoj zajednici na koji će se isti primijeniti, čime bi upravo proizvođači iz OIE bili pogođeni na najnepravedniji način.

Uprava JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar izrazila je zadovoljstvo posjetom ministra Lakića i zahvalila na njegovom proaktivnom pristupu i otvorenoj komunikaciji. Izražena je obostrana spremnost na suradnju i uzajamnu pomoć u ispunjavanju zajedničkih ciljeva, te optimalnoj i učinkovitoj primjeni novih zakonskih rješenja – navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva energetike, rudarstva i industrije, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Turistička sezona u Hercegovini: Nadmašeni lanjski rezultati

U prvih devet mjeseci ove godine Hercegovačko-neretvansku županiju (HNŽ) posjetilo je 200.953 turista od čega 67.953 domaćih i 133.000 stranih, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine rast od 20,92 posto, tj. 35,05 posto. Više noćenja U istom je razdoblju ostvareno 453.366 noćenja, što je više za 12,32 […]

Pretplatite se