Kinezi ulažu milijune u Tomislavgradu i Livnu

Domagoj
0 0
Read Time:53 Second

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas su, u sjedištu federalne vlade u Sarajevu, razgovarali s veleposlanikom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pingom, a središnja tema bili su ekonomski odnosi.

Kako je kazano, trgovinska suradnja NR Kine i BiH dostigla je, na godišnjoj razini 275 milijuna dolara što je, kako je ocijenjeno, pokazatelj znatnog rasta u odnosu na 140 milijuna dolara iz predpandemijske 2019. godine.

Veleposlanik Ji Ping kazao je da su, osim na Koridoru Vc, kineske građevinske kompanije uključene i u još nekoliko projekata u Federaciji BiH. Istakao je vjetroelektranu Ivovik, na području Tomislavgrada i Livna, u koju kineski investitori ulažu 120 milijuna eura, te solarnu elektranu na području Livna.

Danas je dogovoreno da delegacija Vlade FBiH i kineski veleposlanik zajednički posjete ova gradilišta.

Značajan dio razgovora bio je posvećen poljoprivredi i mogućnostima suradnje u ovoj gospodarskoj grani.

Kineski veleposlanik iskazao je zainteresiranost svoje zemlje za uvoz poljoprivrednih proizvoda, kao što su mlijeko, mliječni proizvodi, voće i vino, priopćeno je iz Vlade F BiH.

Tomislavcity/protv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Danas (napokon) počinje Liga Prvaka

Ljubitelji nogometa, pogotovo onog europskog, danas će doći na svoje jer će prvim sučevim zvižducima na utakmicama Dinama i Chelseaja te Borussije Dortmund i FC Kopenhagen početi jedno od omiljenijih nogometnih natjecanja na svijetu – Liga prvaka. Ostalih 6 dvoboja počinju u 21 sat, a tko sve igra možete vidjeti […]

Pretplatite se