Fra Anthony i prijatelji razvrstavaju otpad

admin
0 0
Read Time:40 Second

Šujičkoga župnika Australca fra Anthonya Brnsidea poznajemo kao istinskoga franjevca – onoga koji voli čovjeka i prirodu. Da je takav svjedoči u svakodnevnome životu. Danas samo ga susreli u parku na Autobusnome kolodvoru Tomislavgrad gdje razvrstava otpad.

U njegovoj pratnji bili su Vinko i Ante. Zajedno odlažu papir, plastiku i boce u za to predviđene spremnike.

– Kada bismo svi bili odgovorni, onda bi na ovome mjestu ali i u cijeloj općini bilo više ovakvih kontejnera, kaže nam fra Anthony kojemu nije teško ni mrsko ne samo razvrstavati otpad nego ga i staviti u gepek i iz Šujice dovesti do grada gdje se nalaze ovi spremnici za otpad.

Svjesni su da je malo onih koji se ponašaju poput njih, ali se i nadaju da će njihov primjer ponukati i druge na odgovorno ponašanje.

Z.S./Tomislavcity

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Sarajevski ćevapi, hercegovački med, travnički sir… još čekaju da ih BiH zaštiti

Zanemariv je broj proizvoda koji su zaštićeni ovom oznakom, dok su na međunarodnoj razini zaštićena tek dva. Iako bogata domaćim proizvodima, zanatima, tradicionalnim recepturama…, o kojima može svjedočiti svatko tko je barem jednom posjetio ovu zemlju, BiH je tek mali broj njih zaštitila oznakama zemljopisnog podrijetla, piše Večernji list BiH. […]

Pretplatite se