Duvanjski srednjoškolci najbolji na Code Challeng Hackathonu

admin
1 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Učenici Srednje strukovne škole Tomislavgrad osvojili su 1.i 2. mjesto na Code Challenge Hackathon-u.U finalu natjecanja Code challenge Hackathona by SUMIT sudjelovalo je 17 timova sastavljenih od učenika iz različitih škola, koji su se natjecali u programiranju, dizajnu i inovacijama. Od ukupno 26 timova eliminacijski dio prošlo je njih 17 koji su sudjelovali u finalu.Srednja strukovna škola Tomislavgrad osvojila je prvo i drugo mjesto, a na trećem mjestu je Gimnazija fra Diminika Manduca Široki Brijeg.

Tim EcoBucket (1.mjesto) predstavili su svoj projekt “Pametna kanta za reciklažu”. Ovaj kreativni tim čine dva člana: Salih Seferović, pobjednik prvog izdanja Hackathon-a, te Drago Ljubičić.
Ekipa AgroHack (2.mjesto) predstavila je inovativni projekt pod nazivom “AgroHack – zaštita biljaka bez pesticida”. Tim je predvođen talentiranim Blažom Perićem, pobjednikom prethodna dva izdanja Hackathon-a. Ostali članovi tima su: Edin Dilaver, Ante Perić i Anel Tiro.

Učenici su imali na raspolaganju pet minuta za prezentiranje svoje aplikacije stručnom žiriju koji su činili doc. dr. Boris Crnokić voditelj Ureda za projekte SUM-a, doc. dr. Tomislav Marić voditelj Ureda za inovacije i transfer tehnologije te Petar Matić član SUMIT-a.

Sudionici natjecanja su pokazali svoje znanje i vještine u području tehnologije, a također su pokazali i svoju kreativnost i sposobnost rada u timu. Glavni cilj ovog projekta koji organizira Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru – SUMIT u suradnji s informatičko-tehničkom udrugom Switch za srednjoškolce jeste probuditi svijest društva i sveučilišne zajednice o važnosti i značenju programiranja.

Nagrade za najbolje timove bit će dodijeljene u sklopu MoStart međunarodne konferencije koja se održava od 18. – 20. travnja, gdje će nagrađeni učenici još jednom prezentirati svoje radove, a osim učenicima prigodne nagrade su dodijeljene i mentorima svih prijavljenih ekipa.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Velika Uskrsna humanitarna akcija udruge Mlado Sunce

Udruga Mlado Sunce iz Širokog Brijega u posljednjih nekoliko mjeseci redovito održava akcije pod nazivom ”Humanitarna subota udruge Mlado Sunce”. Akcija se inače održava svaku drugu subotu u mjesecu kada građani mogu donirati hranu i higijenske potrepštine u prostorijama Udruge. Zbog blagdana Uskrsa humanitarna akcija prikupljanja ovaj put održat će […]

Pretplatite se