Naređeno poništavanje diplome Sebije Izetbegović

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Uprava za inspekcijske poslove Županije Sarajevo donijela je službenu odluku da Univerzitet u Sarajevu (UNSA) poništi diplomu doktora medicinskih znanosti ravnateljici Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) Sebiji Izetbegović.

Inspektorat prosvjetne inspekcije Županijske uprave za inspekcijske poslove ŽS, rješenjem od 3. travnja, naredio je Univerzitetu u Sarajevu da u vezi sa stjecanjem diplome doktora medicinskih znanosti Sebije Izetbegović primijeni članak 77. stav I i II Zakona o visokom obrazovanju ŽS.

U skladu s navedenim člankom Zakona Visokoškolska ustanova je obavezna poništiti i oglasiti nevažećom diplomu, dodatak diplomi i uvjerenje o stečenom zvanju u slučaju ako imatelj diplome nije ispunio sve ispitne obaveze na studiju na način i prema postupku koji je utvrđen propisima iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili na snazi u vrijeme izdavanja javne isprave, ovim zakonom i studijskim programom visokoškolske ustanove, navode iz ove Uprave, pišu Nezavisne novine.

Dodaju da je rok za izvršenje donesene upravne mjere je 15 dana od dana prijama Rješenja, uz napomenu da je Univerzitet u Sarajevu dužan u roku od tri dana, nakon isteka roka za izvršenje dostaviti Inspektoratu dokaz o izvršenju Rješenja.

Senat je, podsjećamo, u ožujku odlučio poništiti diplomu Sebiji Izetbegović, dok je prije šest dana na redovnoj sjednici donio odluku da joj se oduzme zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu.

Nakon niza ovih odluka Izetbegović je podnijela tužbu protiv UNSA, ali i rektora Rifata Škrijelja.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hoće li Biskup Palić uskoro napustiti službu u Hercegovini?

Nije poznato tko će biti nasljednik biskupa Petra Palića i tko će nakon njega sjesti u vrući stolac čelnog čovjeka Mostarsko-duvanjske biskupije. Po izvoru portala Bild.ba iz Crkve, Palić uskoro napušta službu u Hercegovini. Iz izvora bliskom bild.ba tvrdi se da će biskup Palić preuzeti novu dužnost u Dalmaciji. Nije […]

Pretplatite se