Goran Bogdan na Netflixu bio najgledaniji glumac na svijetu

Jelena Batarilo
0 0
Read Time:2 Minute, 26 Second


Foto: Netflix

Igrani film “Faraway” (“Daleko”), u kojem Širokobriježanin Goran Bogdan igra glavnu mušku ulogu, hit je na Netflixu.
U jednoj sceni ove romantične filmske priče o Njemici koja svoje životno utočište nalazi na dalmatinskom otoku popularni hrvatski glumac Bogdan, koji igra kršnog otočanina Josipa Čegu, pojavljuje se prilično obnažen, što je u ovdašnjim medijima filmskom brzinom postala više nego vruća tema, piše Večernji list.

Gledatelji ne “vide sve”, no kadar sugerira da vidi osoba ispred njega u kadru. Ovaj njemački film s komičnim scenama u Netflixovoj produkciji, sniman na Šolti i Braču, režirala je njemačka redateljica Vanessa Jopp, a Njemicu koja životnu sreću traži u Hrvatskoj igra švicarska glumica Naomi Krauss.

Uz Gorana Bogdana, u filmu “Faraway”, u kojem se govori na njemačkom, engleskom i hrvatskom jeziku, uloge imaju i hrvatski glumci Davor Tomić, Ivica Zadro i Antonio Franić te glumice Andrijana Gardun i Gracija Filipović. Za kasting hrvatskih glumaca zaslužna je hrvatska glumica Sanja Drakulić iz Duart platforme. Goran Bogdan prvi je hrvatski glumac koji je dobio glavnu mušku ulogu u nekom Netflixovu projektu.

Kad je Večernji list objavio specijalni prilog o 100 godina kazališta u Širokom Brijegu, Goran je bio oduševljen. Zamolio je da mu sačuvaju taj prilog i zahvalio je na tome. Tada je rekao:

Više sam nego ponosan na tu važnu činjenicu. Čuo sam za neke predstave koje su pripremane 60-ih godina prošlog stoljeća u širokobriješkom KUD-u “Matija Gubec”. No, redovito sam 80-ih godina gledao predstave što su ih izvodili Andrija, Ćopo, Brajo, Jozo, Brada i brojni drugi širokobriješki glumci, članovi KUD-a “Matija Gubec”, kasnije Amaterskog kazališta Didak.

Moje prvo iskustvo s kazalištem i glumom uopće bilo je u predstavi “Dolazak fratara u Široki Brijeg” po dramskom predlošku fra Ante Marića. Bilo je to u lipnju 1996. godine, a dobio sam ulogu Mujage Ćibera. Sjećam se Tonija Pehara koji je režirao predstavu i igrao fra Rafu Barišića. Tada se rodila moja želja da se bavim kazalištem i glumom uopće.

Družio sam se s tom ekipom oko Andrije Zeljke, Marka Knezovića Ćope, Ljube Mikulića Braje, Joze Pavkovića, Slavena Kvesića Brade i sve je poteklo odatle.

Goran Bogdan rodio se 2. listopada 1980. godine u Širokom Brijegu. Glumio je u brojnim kazališnim predstavama u Zagrebačkom kazalištu mladih, igrao je u oko 30 filmovima i više od 20 televizijskih serija, a jedan je od organizatora West Herzegowina Festa.

Goran je najangažiraniji hrvatski glumac u stranim produkcijama, kao što su “Fargo” i “Posljednje pantere”, američko-britanska hit-serija “Strike Back”…

Za naslovnu ulogu u filmu “Otac” Srđana Golubovića bio je nominiran za europskog Oscara. Televizijska publika vidi ga svako malo u televizijskoj reklami Ožujskog piva. Stigao je i na dodjelu Večernjakove ruže, najvažnije medijske nagrade u Hrvatskoj. A sve je krenulo s malom ulogom Mujage Ćibera u širokobriješkom Amaterskom kazalištu Didak, zaključuje novinar Frano Vukoja u svom tekstu u Večernjem listu.

Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

DZ Tomislavgrad organizira akciju mjerenje tlaka i šećera u krvi

Povodom Svjetskog dana zdravlja, koji se obilježava 7. travnja Dom zdravlja Tomislavgrad poziva sve zainteresirane na besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi koje će se održati u četvrtak, 6. travnja 2023. godine, u vremenu od 10 do 12 sati u hotelu „Tomislav“ u Tomislavgradu. Mislite na svoje zdravlje! Uprava […]

Pretplatite se