Hrvatska saznala idućeg suparnika, otvorio se ždrijeb, ne možemo protiv Srba i Slovenaca prije finala!

Domagoj
1 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Hrvatska je saznala idućeg suparnika, otvorio se ždrijeb, ne možemo protiv Srba i Slovenaca prije finala!

Srbija je posljednji svoj dovoboj u skupini odradila bez ikakvih kalkulacija. Sjajno prvo poluvrijeme odigrali su protiv Poljske, na velikom odmoru su već imali 52:33 i praktički riješili utakmicu. Srbi su bili sjajni, posebno u napadu. Milutinov se vratio u momčad, te je sjajno funkcionirao u tandemu s Jokićem. Jokić je zabio 19, Milutinov 16. Na kraju je završilo 96:69 za Srbiju.

Dakle, sada je sve jasno, Hrvatska će u osmini finala Eurobasketa u nedjelju u Berlinu igrati protiv Finaca, naših starih znanaca, koji su nas dvaput pobijedili u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. No, sada ih čeka potpuno drugačija Hrvatska, neusporedivo jača. U odnosu na posljednji okršaj koji smo ljetos dramatično izgubili u Rijeci (79:81), Hrvatska je jača za Šarića, Simona, Matkovića, Smitha… Naravno, Finci imaju Laurija Markkanena, koji je sjajan igrač, ali Hrvatska je svakako ukupno bitno jača reprezentacija.

Osmina finala Eurobasketa donosi nekoliko jako zanimljivih parova. Najzvučniji je svakako okršaj između Španjolske i Litve, a mi se nadamo da ćemo protiv tog suparnika igrati četvrtfinalnu utakmicu. Naravno, prije toga moramo pobijediti Fince. Španjolci su na ovaj turnir došli dosta slabiji nego što su bili prethodnih godina, a Litva ima centarski tandem Valanciunas Sabonis.

Srbiju pak čeka okršaj s Talijanima, koji više neće imati domaći teren, jer se kompletna završnica igra u Berlinu. Njemačku kao domaćina čeka dvoboj Crnom Gorom. Njemačka je veliki favorit. Prođu li Nijemci kao veliki favoriti, u četvrtfinalu bi trebali igrati protiv Grka, koji su apsolutni favoriti u srazu s Česima. Dobije li Hrvatska dvije utakmice u Berlinu, u polufinalu bi išla na Njemačku ili Grčku. Jasno, to je samo projekcija.

Kako god, Hrvatska se sa Slovenijom i Srbijom ne može susresti prije finala, a Dončić i Jokić na turniru izgledaju kao igrači koji svoje reprezentacije mogu odvesti do kraja. No, finale će vidjeti tek jedan od ta dva sjajna igrača.

SVI PAROVI OSMINE FINALA:

SUBOTA:

12.00 Turska – Francuska

18.00 Njemačka – Crna Gora

20.45 Španjolska – Litva

NEDJELJA:

12.00 Ukrajina – Poljska

14.45 Finska – Hrvatska

18.00 Srbija – Italija

20.45 Grčka – Češka

 

eurobasket round of 16

 

sportske novosti/protv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Obilježena 29. godišnjica ratnog zločina nad Hrvatima u Grabovici

Program obilježavanja obljetnice, započeo je polaganjem vijenaca kod spomenika žrtvama Domovinskog rata u Grabovici, gdje se nazočnim obratio predsjednik Udruge hrvatskih stradalnika “Grabovica 93” Josip Drežnjak. Nakon govora održana je sveta misa za poginule. U noći s 8. na 9. rujna 1993. godine, pripadnici Armije RBiH ubili su 33 hrvata […]

Pretplatite se