Animirani film HKUD „Didak“ Nada osvojio prvu nagradu na Cannes 7th Art Awards film festivalu

admin
0 0
Read Time:56 Second

Na jučerašnjoj dodjeli on-line nagrada animirani film HKUD „Didak“ Nada na Cannes 7th Art Awards festivalu osvojio je ‘Međunarodnu veliku nagradu’ u kategoriji animacije za najbolji animirani film.

Na svečanoj dodjeli prilikom održavanja Cannes 7th Art Awards film festivala 23. svibnja 2023. godine bit će udijeljena nagrada za ovaj izniman uspjeh.

Društvu HKUD „Didak“ kao i samim autorima čestitamo na ovom iznimnom povijesnom uspjehu za naš narod, državu Bosnu i Hercegovini. Svi ćemo pomno pratiti dodjelu nagrada i ispratiti naše pobjednike na tron slave.

Kratkometražni animirani film „Nada“ u produkciji HKUD Didak čiji su autori: Pero Petrušić, Ernesto Markota, Slavko Knežević i Gabrijel Prusina obilazi inozemne festivale i postiže zapažene rezultate. Napomenimo i to da ima već osvojenu prvu nagradu na Mjesečnoj dodjele filmskih nagrada Budućnost koji se održava u Ohridu Sjeverna Makedonija za najbolji animirani film u mjesecu siječnju.

Zatim je finalist na Međunarodnom festival povijesnog filma Pápa – Mađarska odakle je HKUD Didak dobilo poziv na sudjelovanje, a održava se krajem mjeseca travnja (od 26. 4. do 29.4).

Tu su nominacije na ostalim filmskim festivalima gdje animirani film postiže odlične rezultate.

Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Papa je rekao da je prošli mjesec skoro umro u bolnici

Papa se prošli tjedan dovoljno dobro osjećao da predvodi sve uskrsne proslave osim Križnog puta na Veliki petak koji se održavao na otvorenom. Papa Franjo bio je bez svijesti kada je prije dva tjedna odvezen u bolnicu s bronhitisom i mogao je umrijeti, po Talijanu koji je s njime razgovarao […]

Pretplatite se