Krijumčari i dalje dominiraju u BiH: Legalna kupovina rezanog duhana se gasi

admin
0 0
Read Time:52 Second

Istraživanje pokazuje kako su u proteklom razdoblju na tržištu Bosne i Hercegovine zabilježene određene promjene u uporabi različitih vrsta duhanskih proizvoda, a radi se o povećanju uporabe ilegalnog rezanog duhana.

Mnogi pušači u Bosni i Hercegovini biraju “jeftiniju” verziju opskrbe duhanskim proizvodima – kupovinu na crnom tržištu. Čak i unatoč zapljenama i pomacima u akcijama suzbijanja ovakve trgovine, jedno od posljednjih istraživanja pokazuje kako bh. tržištem i dalje uspješno dominiraju krijumčari.
Iako bi se pojedine statistike mogle protumačiti kao da se broj pušača u našoj zemlji smanjio, to je daleko drugačije. Prava istina je da se, iz ekonomskih razloga, oni često odlučuju za crno tržište, a ulogu u tome je, kako je već poznato – znatno imao raniji rast trošarina na duhan i duhanske proizvode, zbog čega njihova cijena odavno premašuje kupovnu moć stanovništva.
Državne agencije i drugi nadležni organi se zajedničkim snagama bore kako bi se ovaj problem suzbio, a na kraju i u potpunosti riješio, no, na tržištu Bosne i Hercegovine i dalje vlada “rapsodija” krijumčara, osobito kada se radi o rezanom duhanu, piše Klix.na

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VIDEO: Prvi vjesnik proljeća u Duvnu - Mujo

Duvnjacima je uz ptice i cvijeće, jedan od vijesnika proljeća i povratak Muje. Mujo je poznat svim duvnjacima po svom sladoledu i bureku, a u Duvnu je već 53 godine. Pogledajte priču o njemu:

Pretplatite se