Papin izaslanik: “U Međugorju postoji nešto posebno”

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second


Govore li istinu navodni Gospini vidioci iz Međugorja? Može li biti toliko plodova ako je riječ o prijevari? Što Papa misli o tom fenomenu? Za Aleteiu je odgovore na ova pitanja u intervjuu dao monsinjor Aldo Cavalli, papin izaslanik na mjestu navodnih ukazanja.

To je jedan od najvažnijih duhovnih fenomena prošlog stoljeća, jedinstven u povijesti jer se navodna ukazanja događaju dugi niz godina čiji plodovi sežu do svih krajeva svijeta. Riječ je o Međugorju , hrvatskom gradu u kojem se već 42 godine vidiocima ukazuje Majka Božja.
Hodočasnici se svake godine broje u milijunima, a fenomen je je toliko značajan da je papa Franjo poslao apostolskog vizitatora da nadgleda pastoralnu skrb za one koji tamo dolaze: monsinjora Alda Cavallija .
Ovaj diplomat (bio je nuncij u Angoli, Čileu, Kolumbiji, Malti i Nizozemskoj) proteklog je vikenda posjetio Španjolsku na poziv predsjednika biskupske konferencije kardinala Juana Joséa Omelle i predsjednika Zaklade Međugorskog centra Oriola.
Aleteia ga je tim povodom intervjuirala kako bi između ostalog doznala njegovo mišljenje o navodnim ukazanjima, njegovom odnosu s vidiocima te zašto nisu učinjeni isti koraci kao u Fatimi i Lourdesu.

U kojoj je fazi istraga međugorskih ukazanja?

U Vatikanu postoji međunarodna komisija koja to već duže vrijeme proučava. Budući da je moj zadatak provjeriti funcionira li sve pravilno u pastoralu za sada ne znam točno u kojoj je fazi istraga.
Ali za mene je ključno da u Međugorju do prije 42 godine nije bilo ničega osim brda. Tada je započeo fenomen, duhovni pokret koji je još uvijek živ .

Na što se to odnosi?

Hodočasnici dolaze iz svih krajeva svijeta: iz Australije, Koreje, Kine, Kolumbije… To je nešto nevjerojatno.
Zašto je postalo, milošću Božjom, mjesto milosti ? To još ne znamo.

međugorje-info.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U prometnoj nesreći u Posušju smrtno stradala jedna osoba

Foto: čitatelj Mlađi muškarac poginuo je u prometnoj nesreći koja se u četvrtak navečer dogodila u mjestu Broćanac kod Posušja. Sinoć u 23:10 sati u mjestu Broćanac dogodila se prometna nesreća samoslijetanja vozila s većom materijalnom štetom u kojoj je smrtno stradao J.B. (2002.), potvrdila je za portal Jabuka.tv glasnogovornica […]

Pretplatite se