Kako prepoznati svježe meso: Test od 5 sekundi otkrit će vam kakvo je!

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second


Foto: Shutterstock

Meso u prodavaonice stiže u raznim oblicima i nije uvijek lako prepoznati koje je svježe i kvalitetno, osobito ako je mljeveno.

Boja, količina vode i prošaranost bijelim prugama otkrivaju koliko je meso stajalo na policama te je li sigurno za pripremu. Izbjegnite neukusna jela ili ljetna trovanja hranom u samo nekoliko koraka.

Meso u prodavaonice stiže u raznim oblicima i nije uvijek lako prepoznati koje je svježe i kvalitetno, osobito ako je mljeveno. Najbolje bi bilo kupovati domaće, ali to nije uvijek moguće. Dobro je dati prednost proizvodima iz regije koji su do trgovine prešli kraći put, no osim informacija na pakiranju valja paziti i na izgled mesa.

Iako puno ljudi misli da je to nezdravo, masnoća mesu daje mnogo od njegove arome, kaže Elisabeth Roesicke iz Njemačkog poljoprivrednog centra. Kvalitetno meso moralo bi imati malo unutarmišićne masti, a to se vidi po bijelim prugama nalik venama kojima je meso prošarano.
Osim toga, ako se kupuje pakirano meso, u njemu ne smije biti vode. Prije stavljanja u košaricu dobro ga promotrite, za to vam ne treba više od pet sekundi. “Ako meso leži u krvavoj vodi, to znači da je staro”, naglasila je Roesicke.

Boja: Idealna boja ovisi o tome o kojem se mesu radi. Teletina bi morala biti svijetla, ali ne bijela, jednako kao i meso peradi. Govedina treba biti srednje crvena, ali ne pretamna. Svinjetina je idealno blijedoružičasta. Od svih sivkastih nijansi mesa treba bježati, naglašava Roesicke.

Čvrstoća: Ima još jedan način za jednostavnu provjeru toga je li pakirano meso još uvijek svježe. Ako se pritisne prstom, mora se brzo vratiti u svoje originalno stanje i ne smije ostati nikakvo udubljenje, a površina mesa mora blistati.

Vecernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Više od 40 poginulih i 11 nestalih u poplavama na Haitiju

Vlasti na Haitiju priopćile su da se broj poginulih u velikim poplavama i odronima koji su tijekom vikenda pogodili otočnu državu popeo na 42, a 11 osoba se i dalje vodi kao nestalo, javlja UPI. Državna agencija za civilnu zaštitu objavila je u ponedjeljak ažurirani broj žrtava, koji pokazuje da […]

Pretplatite se