Kulturno-vjerska baština Hrvata BiH ‘Vratimo nadu zavičaju’

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second


Foto:FENA

Peta kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine pod geslom “Vratimo nadu zavičaju”, održana je u subotu u Rami na Šćitu.

Nakon mise koju je predvodio fra Robert Jolić, upriličen je defile folklornih društava od crkve do dvorane.

U programu su nastupili: HKUD Rama, HKUD Brotnjo – Čitluk, KUD Izvor – Usora, Vokalni sastav “Lašvanske Dive” – Nova Bila i Etno skupina “Čuvarice”.

Prije njihovog nastupa pozdravnu i zahvalnu riječ uputili su predstavnici organizatora – gvardijan fra Andrija Jozić, Mijo Marić, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika, te Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a i pokrovitelj manifestacije.

“Promatrajući ovu raskoš, ovo šarenilo naših pučkih nošnji i nacionalnih boja, osjećam poseban ponos i jedno snažno zadovoljstvo jer smo i ove godine, kao pokrovitelji, stali uz ovaj iznimno vrijedan projekt”, poručio je premijer Herceg.

Manifestacija se priređuje s ciljem međusobnog povezivanja Hrvata u BiH i Republici Hrvatskoj i šire. Upoznavanje zajedničke tradicije, kulture i nošnje, unapređenje kulturnih, obrazovnih, gospodarsko-socijalnih i drugih životnih zanimanja raseljenih bh. Hrvata, kao i pružanje potpore Hrvatima u BiH, posebno u jačanju i očuvanju nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta, ciljevi su ovog vrijednog događanja.

Program je dosad održan u Zagrebu, Jajcu, Livnu i Sarajevu.

Organizatori manifestacije na Šćitu su Hrvatska matica iseljenika, HKUD-a “Rama” i Franjevački samostan Rama-Šćit.

FENA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hrvatska ostala bez naslova, Španjolci bili bolji u izvođenju 11-eraca!

Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je treće izdanje Uefine Lige nacija pobjedom u finalu odigranom pred 40.000 gledatelja na stadionu Feijenoord ‘De Kuip’ u Rotterdamu, do koje su Španjolci stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-4), jer nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka. Hrvatska je najbolju priliku za pogodak u osnovnom dijelu […]

Pretplatite se