Njemačka ovog tjedna usvaja zakon koji će radnicima olakšati imigraciju

admin
0 0
Read Time:42 Second


Foto:Pixabay.com

Njemačka je spremna ovog tjedna usvojiti zakon koji će olakšati iskusnim radnicima, posebno izvan Europske unije, imigraciju u tu zemlju, javlja Reuters.

Katja Mast iz Socijaldemokratske stranke, koja čini vladajuću koaliciju sa Slobodnim demokratima (FDP) i Zelenima, izjavila je da će odgođene reforme modernizirati njemačku imigracijsku politiku.

Ovim zakonom Njemačka se nada riješiti nedostatak radne snage – prema Ministarstvu rada, broj slobodnih radnih mjesta u 2022. godini bio je rekordnih gotovo dva milijuna.

Prema nacrtu zakona, reforma bi mogla uključivati povećanje broja radnika iz zemalja izvan Europske unije za 60.000 godišnje.

Stranim radnicima bit će ponuđena tri načina za ulazak u zemlju, uključujući posebnu “karticu mogućnosti” za osobe koje nemaju posao, ali imaju potencijal da ga pronađu.

“Katica mogućnosti” temelji se na bodovnom sustavu koji uzima u obzir obrazovanje, jezične vještine, radno iskustvo, povezanost s Njemačkom i dob.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Počela je sezona krpelja: Evo kako se od njih možete zaštititi!

Foto: Shutterstock Postoje brojne stvari koje možete učiniti kako biste smanjili šanse da vas ugrize krpelj. Boravak u prirodi, posebno među niskim raslinjem je rizičan zbog mogućeg kontakta s krpeljima. Sezona kada ih ima najveće je tijekom proljeća i ranog ljeta, iako ih se može naći i u ranu jesen. […]

Pretplatite se