Varaždinska županija potpisala sporazum s Hercegbosanskom županijom

admin
0 0
Read Time:45 Second

Na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, održanoj u srijedu prije ljetne stanke i svečane sjednice u rujnu, vijećnici su prihvatili sklapanje sporazuma o suradnji s Hercegbosanskom županijom iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Sporazumom su postavljeni temelji za konkretnu suradnju u području gospodarstva, obrazovanja, poljoprivrede, turizma, kulture i sporta.

Varaždinska županija je do sada sklopila 11 takvih sporazuma, a župan Anđelko Stričak kaže da su sporazumi o suradnji s regijama koje su bliže Varaždinu dobrodošli jer postoji mogućnost češće razmjene iskustva i znanja.

Ujedno Varaždinsku i Hercegbosansku županiju povezuju određene osobe, kao što su varaždinski biskup Bože Radoš i izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, a veliki trag u Hercegbosanskoj županiji ostavili su varaždinski branitelji, pripadnici Sedme gardijske brigade „Pume“, prenosi Hina.

Smatram da je imamo puno dodirnih točaka pa bi suradnja mogla biti na visokoj razini, kazao je Stričak i najavio potpisivanje sporazuma u prigodi Dana županije u rujnu.

FENA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hrvatice u narodnoj nošnji pripremaju se za finale u petak

Ljepotice u narodnoj nošnji naveliko se pripremaju za veliko finale 14. srpnja, kad će biti održana Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH. One su početkom tjedna krenule ispred zgrade Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu, putem Tomislavgrada, na Karmel svetog Ilije na Buškom jezeru. U […]

Pretplatite se