Najjače putovnice na svijetu: Promjene na vrhu, Hrvatska bez viza može u 175 zemalja

admin
0 1
Read Time:59 Second


Foto. Mup.hr

Prvi put u zadnjih pet godina, Japan više nema najmoćniju putovnicu na svijetu. Na novom globalnom poretku, Singapur zauzima prvo mjesto – njegovi građani mogu posjetiti 192 zemlje bez viza. Njemačka, Italija i Španjolska dijele drugo mjesto s pristupom 190 zemalja bez viza, dok je Japan sad treći, zajedno s Austrijom, Finskom, Francuskom, Luksemburgom, Južnom Korejom i Švedskom. Državljani tih zemalja bez viza mogu posjetiti 189 destinacija.

Ujedinjeno Kraljevstvo, Irska, Danska i Nizozemska su na četvrtom mjestu, piše Daily Mail. SAD, koji je s Ujedinjenim Kraljevstvom 2014. držao prvu poziciju, sad je na osmome mjestu. Građani SAD-a mogu bez vize u 184 zemlje, no SAD s druge strane bezvizni režim omogućuje za samo 44 zemlje.

Poredak najjačih putovnica izradio je Henely Passport Index, na temelju podataka Međunarodne udruge za zračni prijevoz.

Na zadnjem mjestu je Afganistan čija putovnica bez vize može u 27 zemalja. Predzadnji je Irak, a potom Sirija. Hrvatska se nalazi na 14. mjestu. Bez viza možemo na 175 destinacija na svijetu. Hrvatskoj je to najbolji poredak u 18 godina koliko se slaže ovakav poredak.

Od 60 do 160 eura: Dio građana u petak dobiva jednokratno novčano primanje

Vecernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
100 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dječak (9) pao kroz prozor, omiljeni gradonačelnik požurio na mjesto nesreće pa preminuo

Gradonačelnik njemačkog Aidenbacha (okrug Passau) Karl Obermeier (CSU) preminuo je u ponedjeljak navečer od srčanog udara nakon što je stigao na mjesto gdje je teško ozlijeđen 9-godišnji dječak, prenosi Fenix magazin. Prema policijskom priopćenju, devetogodišnji dječak teško je ozlijeđen nakon što je pao kroz krovni prozor. Gradonačelnik Karl Obermeier (68) […]

Pretplatite se