Vijeće ministara će proglasiti Dan žalosti u cijeloj BiH zbog tragedije u Gradačcu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second


Foto:FENA

Vijeće ministara BiH održat će sutra hitnu telefonsku sjednicu na kojoj će se izjasniti o proglašenju Dana žalosti u cijeloj državi na dan kada bude sahrana Nizame Hećimović i ostalih žrtava koje je ubio monstrum Nermin Sulejmanović, saznaje Klix.ba.

Kako saznaju, svi ministri su već suglasni da se u ponedjeljak proglasi Dan žalosti.

Zahtjev za održavanje sjednice je poslao ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić uz saglasnost ministara Elmedina Konakovića, Zukana Heleza i Edina Forte.
Kada odluka bude sluzbena to će značiti da će zastave na institucijama BiH tim povodom biti spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaj, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan potrebno je prilagoditi Danu žalosti.
Dan žalosti na dan sahrane žrtvama u Gradačcu proglasila je ranije danas Vlada Tuzlanskog kantona, kao i Brčko Distrikt.
Posljednji put Vijeće ministara BiH je proglasilo Dan žalosti u cijeloj državi 5. svibnja ove godine nakon pucnjave u osnovnoj školi u Beogradu kada je ubijeno osam učenika i domar.
Podsjetimo, troje građana Gradačca poginulo je, a još troje ranjeno u petak kada je monstrum Nermin Sulejmanović brutalno pucao u njih. On je ubojsbo nevjenčane supruge, a zatim vrijeme dok se skrivao od policije, prenosio uživo na Instagramu. Nakon toga je izvršio samoubojstvo.

Klix.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Od novih tehnologija, preko proizvodnje tekstila pa do vrhunskih sireva - u BiH se isplati proizvoditi

Vrijedna znanja, iskustva, ali i kapital stečen u zemljama zapadne Europe ključni su sastojci u receptu koji jamči otvaranje novih radnih mjesta u domovini Bosni i Hercegovini, a primjeri koje je moguće pronaći diljem zemlje upućuju na činjenicu da se trud i zalaganje, unatoč brojnim izazovima i često nezahvalnim političkim […]

Pretplatite se