Papa Franjo pozvao svijet da odbaci fosilna goriva

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Papa Franjo pozvao je u subotu na širenje obnovljivih izvora energije u svjetlu klimatske krize i rekao da posebno računa na mlade u svijetu.

“Potrebna nam je brza i odlučna promjena. I to ozbiljno mislim: Računam na vas! Molim vas, nemojte nas napustiti, budite nam uzori!”, rekao je poglavar Katoličke crkve u subotu na sastanku koji je organizirao Franjina ekonomija, međunarodni pokret mladih ekonomista koji je papa Franjo osnovao 2019. godine.

Vrijeme je da budemo hrabri i da odbacimo fosilna goriva poput nafte, ugljena i plina, rekao je papa Franjo u Asisisiju u Umbriji.

“Ne možemo čekati idući međunarodni samit koji možda neće donijeti nikakve rezultate: Zemlja danas gori. Danas moramo nešto promijeniti – i to na svim razinama”, rekao je Franjo.

Papa je u govoru istaknuo da će budući naraštaji najviše patiti od današnjih postupaka.

“Danas moramo naučiti podnijeti žrtve u našem načinu života koji nije održiv”, rekao je Franjo. “Inače će naša djeca i unuci platiti cijenu. A cijena će biti previsoka i previše nepravedna”, naglasio je.

Papa je oštro osudio potrošačku kulturu jer šteti društvenim odnosima. Govorio je o “demografskoj zimi” jer se u zapadnim zemljama rađa sve manje djece i kritizirao što se prema zaposlenim majkama često postupa bezobzirno.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zaplijenjeno oko 4 kg heroina

Hrvatska policija razotkrila je šestočlano zločinačko udruženje čije članove, među kojima su i po jedan Makedonac i Srbin, tereti da su od rujna prošle godine krijumčarili heroin u Hrvatsku i potom ga prodavali na narko tržištu Istarske, Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije, javljaju mediji. Osumnjičeni su heroin nabavljali na području jedne […]

Pretplatite se