Zašto žene diljem svijeta režu kosu?

admin
0 0
Read Time:52 Second

U utorak, 13. rujna, Mahsa Amini (22) brutalno je pretučena od strane policije za moral zbog “neprikladnog” nošenja hidžaba što je dovelo do smrtnog ishoda.

Djevojka je pretučena na smrt jer joj se vidjela kosa ispod hidžaba, a policija je odbacila optužbe, rekavši kako je ona “iznenada imala srčani problem”.

Njena smrt izazvala je prosvjede širom zemlje, uključujući i u glavnom gradu Teheranu, gdje su ljudi izražavali svoj gnjev i žene palile hidžabe i rezale kosu u želji za slobodom.

Na prosvjedima je također ubijeno puno ljudi, ali se borba za slobodu i osnovna ljudska prava nastavlja. U 2022. godini žene bi trebale same donositi odluke o oblačenju, svom tijelu i mnogim drugim stvarima, a ne islamska teroristička vlast.

Vlasti Irana su obustavile pristup internetu, a iranske žene trebaju ljude diljem svijeta da budu njihov glas.

 

Mnoge žene diljem svijeta režu svoju kosu i objavljuju videozapise, ali ne zbog Tiktok trenda nego zbog solidarnosti svojim sestrama u Iranu budući da ovo nije problem samo Irana nego i cijelog svijeta.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

CNC laser vrijedan 32 000 maraka isporučen u SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Livno

Ministrica znanosti, prosvjete, kulture, i športa Hercegbosanske županije Gordana Nakić posjetila je Srednju strukovnu školu Silvija Strahimira Kranjčevića Livno kako bi predstavniku škole Josipu Gunjači uručila CNC laser. Nabavka ove opreme vrijedne 32.000,00 KM ostvarena je kroz Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Predstavnik škole zahvalio […]

Pretplatite se