Događaj koji je promijenio svijet: 22 godine od terorističkog napada na SAD

admin
0 0
Read Time:42 Second
Amerikanci obilježavaju godišnjicu najpoznatijeg terorističkog napada u povijesti, onog na Svjetski trgovački centar u New Yorku i zgradu Pentagona u Washingtonu, koji su otetim putničkim zrakoplovima izvršili pripadnici Al-Qaide.

Tog 11. rujna 2001. godine, 19 je terorista otelo četiri putnička zrakoplova i pretvorilo ih u projektile te brutalno ubilo 2.977 ljudi u New Yorku, Pentagonu i polju u Shanksvilleu.

Ovaj datum je svake godine posvećen sjećanju na tragediju od 11. rujna 2001. godine koja je potresla ne samo SAD već i ostatak svijeta. Povjesničari se slažu da je teroristički napad na SAD promijenio sam tijek povijesti i da svijet nakon 11. rujna nije isti.

U napadu na SAD prije 22 godina poginulo je nešto manje od tri tisuće ljudi, a iz pepela simbola američke ekonomske moći izrasla je tada najveća teroristička prijetnja – Al-Qaida.

www.jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Medvjedi šetaju ulicama Kupresa, lovačka društva nemoćna

KUPRES, 11. rujna  – Medvjedi se u posljednje vrijeme u večernjim satima sve češće spuštaju na gradske ulice u Kupresu zbog čega su stanovnici te općine od mjerodavnih zatražili hitno rješavanje tog problema. FENA

Pretplatite se