Evo koliko po satu zarađuje 54 posto zaposlenih u Njemačkoj, a koliko jedna od tri osobe

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Prema izvješću Uredničke mreže Njemačke, više od polovice zaposlenika u Njemačkoj koji su obveznici socijalnih doprinosa zarađuje manje od 20 eura bruto po satu

Oko 54 posto zaposlenih u Njemačkoj zarađuje manje od 20 eura po satu, a jedna od tri osobe čak manje od 16 eura.

To proizlazi iz procjene Saveznog zavoda za statistiku. Ljevica visinu plaća smatra “sramotno niskom”.

Prema izvješću Uredničke mreže Njemačke (RND), više od polovice zaposlenika u Njemačkoj koji su obveznici socijalnih doprinosa zarađuje manje od 20 eura bruto po satu. Za više od svakog trećeg to je bilo čak manje od 16 eura, objavile su novine pozivajući se na procjenu Saveznog ureda za statistiku koju je naručila stranka Die Linke u Bundestagu, piše Fenix-magazin.

Brojke su se temeljile na anketi o primanjima iz listopada 2022. i nisu uzele u obzir plaće pripravnika. Sukladno tome, 21,455 milijuna od 39,779 milijuna zaposlenih prima plaću po satu manju od 20 eura bruto. To je udio od 53,9 posto. Manje od 16 eura bruto po satu primalo je 13,603 milijuna ljudi, što odgovara udjelu od 34,2 posto. 6,631 milijun zaposlenih (16,7 posto) zarađivalo je manje od 13 eura bruto po satu.

Prema RND-u, šef parlamentarne skupine Die Linke, Dietmar Bartsch, je kazao kako je razina plaća u Njemačkoj sramotno niska.

– Ako više od svakog trećeg zarađuje manje od 16 eura na sat, ne trebamo se čuditi manjku kvalificiranih radnika i tijesnim fondovima socijalnog osiguranja.Ovakva razina plaća nedostojna je ekonomske najjače nacije u Europi, rekao je Dietmar Bartsch.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Na području Posušja spriječeno krijumčarenje 16 stranih državljana

SARAJEVO, 25. rujna – Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica u ponedjeljak su spriječili krijumčarenje 16 stranih državljana u graničnom pojasu na području Posušja. FENA Foto: GPBIH

Pretplatite se