41. izvanredna telefonska sjednica VM BiH

admin
0 0
Read Time:52 Second

Vijeće ministara BiH na izvanrednoj telefonskoj sjednici utvrdilo je Prijedlog osnova za zaključivanje Sporazuma o pristupu visokom obrazovanju i prijemu na studije na Zapadnom Balkanu te je predložilo Predsjedništvu BiH donošenje odluke o prihvaćanju ovog sporazuma.Ovim sporazumom,  među ostalim, regulira se priznavanje srednjoškolskih kvalifikacija u svrhu pristupa visokom obrazovanju i prijemu na studije u akreditiranim javnim visokoškolskim ustanovama država Zapadnog Balkana, čime se omogućava pravo na studiranje u svakoj od država potpisnica ovog sporazuma na Zapadnom Balkanu. Prihvaćanjem ovog sporazuma Bosna i Hercegovina ispunjava jednu od mjera iz Akcijskog plana za Zajedničko regionalno tržište za razdoblje 2021. – 2024. godine, nakon što su lideri Zapadnog Balkana potpisali Deklaraciju o Zajedničkom regionalnom tržištu na summitu EU – Zapadni Balkan, koji je održan  u studenom 2022. godine u Sofiji.

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine će Prijedlog osnova za zaključivanje Sporazuma o pristupu visokom obrazovanju i prijemu na studije na Zapadnom Balkanu dostaviti Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložena predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto.

 

Večernji list

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

KB DUBRAVA: Velik uspjeh hrvatskih liječnika: Pacijentici ugrađena printana lubanja

Velik uspjeh liječnika u KB-u Dubrava i domaće tvrtke za medicinske proizvode. Prvi put u Hrvatskoj i regiji neurokirurzi pacijentici su ugradili printani nadomjestak lubanje od PEEK-a, materijala koji je najsličniji kosti. Iako je riječ o iznimno skupom nadomjestku, koji stoji od 5 do 7 tisuća eura – pacijenti ga […]

Pretplatite se