Kraljica jeseni – bundeva, nudi mnoštvo mogućnosti za kulinarske specijalitete, a ono još bitnije – izuzetno je zdrava.
Ukoliko ste pod kraj ljeta pobrali svoje bundeve sad sigurno smišljate slasna jela u kojima ih možete koristiti.
Ako i nemate svoje domaće, tržnice i trgovine nude u prodaji više vrsta bundeva za kuhanje i pečenje. Najpoznatije, a i najukusnije su svakako Hokaido i Butternut bundeve.
Bundeva je biljka koja ima slatko meso, narančaste boje i bogata je vitaminima, mineralima i antioksidansima.
Idealna za osobe koje imaju probleme sa jetrom, reumom, gihtom, upalom mokraćnih puteva, žuči ili crijevima. Bundeva je također diuretik, što pomaže kod upale bubrega i mokraćnog mjehura. Sve su to razlozi da je ove jeseni uvrstite na popis obveznih namirnica u kuhinji.
Ukoliko nemate ideju što kuhati s bundevom donosimo vam par prijedloga:
Juha od bundeve
Vrlo lako i brzo se priprema, a pored osnovne namirnice sve što ćete trebati je jedan krumpir i jedna mrkva. Recept pogledajte na linku niže.
Pita od bundeve
Bundeva nije namirnica stvorena za slana jela. Ako probate ovu pitu uvjerit ćete se da vrlo lako s bundevom možete imati slatki desert.
www.jabuka.tv