Navijači pripremaju iznenađenje za Gvardiola, nisu zaboravili sve što je učinio

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 22 Second

U moru dobrih susreta derbi dana ipak je onaj između Leipziga i Manchester Cityja (21 sat, HRT 2). Građani dolaze u goste u Njemačku u drugom kolu grupne faze elitnog natjecanja. Bit će to okršaj koji će posebnu pozornost skrenuti na hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola.

U tjednu prije reprezentativne stanke još uvijek gledamo europske klupske utakmice, a Liga prvaka uvijek donosi zanimljiv repertoar.

Leipzig u sjajnom nizu

U moru dobrih susreta derbi dana ipak je onaj između Leipziga i Manchester Cityja (21 sat, HRT 2). Građani dolaze u goste u Njemačku u drugom kolu grupne faze elitnog natjecanja. Bit će to okršaj koji će posebnu pozornost skrenuti na hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola. Naime, on će se sučeliti s bivšim klubom jer početkom kolovoza za 90 milijuna eura otišao je u engleski klub. Postao je tako najskuplji branič u povijesti i najveći transfer Leipziga u povijesti. Njemački Bild čak piše o tome da će navijači domaće momčadi uoči utakmice pripremiti iznenađenje za Gvardiola i na prigodan se način oprostiti od njega. Bit će to prilika da i Joško pozdravi ljubitelje bivšeg kluba u kojemu je proveo dvije godine.

Kada je pak o nogometu riječ, domaćini su puni samopouzdanja iako su svjesni činjenice da im dolazi aktualni osvajač Lige prvaka. Pod trenerom Marcom Roseom Leipzig je u odličnom rezultatskom nizu. Momčad je već osvojila jedan trofej ove sezone, onaj u njemačkom Superkupu sredinom kolovoza kada je pobijedila Bayern 3:0. S Bavarcima su Roseovi dečki igrali i ovog vikenda, tada je rezultat bio 2:2. Dokazali su da se mogu potući sa svima, a posebice s “velikim” klubovima. Istina je da se u momčadi vuku neke ozljede, pa tako trener ne može računati na svog dragulja Danija Olma koji se već više od mjesec dana muči s ozljedom koljena.

S druge pak strane, građani dolaze s dva neočekivana poraza. Momčad Pepa Guardiole prije nekoliko dana ispala je iz engleskog Liga kupa nakon poraza od Newcastlea (0:1), a ima i prvenstveni vikend poraz (1:2) od Wolverhamptona. Bilo kako bilo, Pep i dalje u svojim redovima ima ubojitog strijelca Erlinga Haalanda. Norvežanin nije zabio u nekoliko posljednjih utakmica, uključujući i otvaranje Lige prvaka, ali njegova je forma neupitna. Ove je sezone odigrao 10 utakmica i upisao osam pogodaka uz dvije asistencije. Svi očekuju da će na teren istrčati i drugi hrvatski reprezentativac u dresu Manchester Cityja Mateo Kovačić koji se vratio nakon oporavka od ozljede.

Borussia Dortmund – Milan

U prethodnom terminu od 18.45 sati sastaju se Antwerp i Šahtar te Atletico Madrid i Feyenoord Luke Ivanušeca. Utakmice će se prenositi na programu Arenasporta, a od 21 sat gledat ćemo dvoboje Celtica i Lazija, Crvene zvezde i Young Boysa, Newcastlea i PSG-a. Posebno će biti zanimljivi susreti Porta i Barcelone, Borussije Dortmund i Milana, te već spomenuti sraz Leipziga i Manchester Cityja.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

DOĐI DA VIDIŠ: turist u svom (k)raju #1 / Franjevački muzej i Duvanjska kuća /

Turistički potencijal koji posjeduje Bosna i Hercegovina iznimno je bogatstvo koje je nažalost nedovoljno iskorišteno. Turizam je svako putovanje koje nema cilj obavljanja neke djelatnosti, nego potrebu za otkrivanjem neotkrivenog, te proživljavanjem novih iskustava koja obogaćuju čovjeka. Kao početna točka turističkog obilaska naše televizije je Franjevački muzej kao sjedište očuvanja […]

Pretplatite se