Miro Gavran predstavlja svoj novi roman u Širokom Brijegu

admin
0 0
Read Time:42 Second
Predstavljanje novog romana Mire Gavrana ”Portret duše” bit će predstavljen u četvrtak, 8. veljače, s početkom u 18:00 sati u kinu Borak u Širokom Brijegu.

Susret s književnikom i predsjednikom Matice hrvatske organizira Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg.

”Portret duše” 11. je roman jednog od najpoznatijih hrvatskih književnika, Mire Gavrana.

U dirljivom romanu ”Portret duše” Miro Gavran govori nam o životima sedam žena. U njihovim pričama, iznesenim u različitim književnim i neknjiževnim vrstama (pripovijest, memoari, filmski scenarij, ratna reportaža itd.), važno mjesto zauzima slikar Benjamin, portretist čiji zanatski i prije svega intimni razvoj pratimo od njegova rođenja.

Promišljenom i neobičnom strukturom u ”Portretu duše” autor gradi čvrstu i zanimljivu fabulu, u kojoj svjedočimo dojmljivim prekretnicama u životima njegovih ranjivih junaka dok s lakoćom prolazimo kroz šest desetljeća života u Hrvatskoj, od 1960. do 2020. godine.

jabuka.tv  Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U Njemačkoj žele ukinuti “mirovinu sa 63 godine”, ali uz posebno pravilo

Dani takozvane “mirovine sa 63” vjerojatno su odbrojani. Sve više političara i ekonomista u Njemačkoj zalažu se za ukidanje prijevremenog umirovljenja. Ministar financija također se slaže s ovom odlukom, pišu njemački mediji.  “Odlazak u mirovinu sa 63 godine” je kontroverzna tema. Njemačko gospodarstvo se bori pronaći svakog pojedinog radnika dok […]

Pretplatite se