Dan grada Livno

admin
0 0
Read Time:46 Second

Danas 28.rujna dan je grada Livno i 1130. obljetnica prvog spominjanja Livna i livanjskog kraja u pisanom dokumentu.

Proslava je započela  Budnicom to jest tradicionalnim zvucima Gradske limene glazbe HKUD-a Dinara.

U 10:00 u crkvi Svih svetih u Livnu služena je sveta misa Nakon koje je u dvorani Narodnog sveučilišta održana svečana sjednica Gradskoga vijeća Livna.

Na svečanoj sjednici nazočne je pozdravio gradonačelnik Darko Čondrić koji je također i čestitao rođendan grada Livna svima onima koji Livno nose u srcu gdje god se nalazili.

Po završetku sjednice uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda u Livnu.

Najstariji pisani dokument u kojem se spominje Livno je Povelja kneza Mutimira od 28.09.892. godine kojom se Crkva sv. Jurja daruje splitskom nadbiskupu Petru II, u kojoj se među potpisnicima u listi svjedoka na drugom mjestu nalazi i livanjski župan Želimir.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Prva pobjeda PPD Zagreba u novoj sezoni Lige prvaka! Na krilima sjajnog Dibirova do slavlja u Areni

PPD Zagreb – Porto 29:23 (16:15) ZAGREB Arena. Gledatelja 2.500. Suci: Horaček i Novotny (Češka) PPD ZAGREB: Slavić (11+2), Panjtar; Ćavar, Faljić, Klarica 5, Gojun, Klis, Kraljević, Musa 1, Sirotić 2 (1), Čupić 3 (1), Dibirov 10, Dodić 1, Kavčić 6, Leimeter, Grahovac 1. Trener Ivica Obrvan. PORTO: Frandsen, Mitrevski […]

Pretplatite se