Skupština HBŽ-a izabrala izaslanike u Dom naroda FBiH

Domagoj
0 0
Read Time:56 Second

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Hercegbosanske županije završen je danas izborom izaslanika za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

U Hrvatski klub Doma naroda Parlamenta FBiH izabrani su Dragan Konte (HDZ BiH), Mladen Šarić (HDZ 1990) i Ivan Ivić (HNP).

Kad su u pitanju izaslanici bošnjačkoga naroda, kandidacijska lista zastupnika Avdije Đuguma (SDP BiH) dobila je dva glasa kao i lista SDA koje dalje idu u baraž.

Što se tiče izaslanika srpskoga naroda, u Dom naroda Parlamenta FBiH se biraju četiri izaslanika s tri kandidacijske liste.

Lista zastupnice Dragane Damjanović (Srpsko jedinstvo) imala je jedan glas, lista Savez nezavisnih socijaldemokrata dva glasa (Goran Broćeta i Nikola Materić ) te lista zastupnika Duška Raduna (Srpska sloga ) jedan glas. Sve tri liste idu izravno u Dom naroda FBiH.

“Ostaje na Središnjem izbornom povjerenstvu da glasačke listiće i sam tijek glasovanja provjere tijekom 24 sata, a ono će nakon toga izvršiti službenu verifikaciju izabranih izaslanika, odnosno izvršiti izvlačenje u baražu izaslanika koji nisu dobili dovoljan broj glasova”, kazano je u nakon završetka sjednice Skupštine Hercegbosanske županije, javlja Fena.

Podsjetimo, u prvom djelu prve konstituirajuće sjednice Skupštine Hercegbosanske županije verificirani su mandati izabranih zastupnika.

Vrisak.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Vatra progutala kuću u Cerovu Docu kod Gruda, ozljeđenih srećom nije bilo

Obiteljska kuća izgorjela u požaru koji se u četvrtak dogodio u mjestu Cerov Dolac kod Gruda. Kako je u petak objavio Operativni centar Civilne zaštite ŽZH, četiri grudska vatrogasca s tri vozila gasila su požar od 10:40 do 15:00 sati. Nastala je veća materijalna šteta, a na svu sreću u […]

Pretplatite se