Vlada ŽZH: Održan sastanak s predstavnicima Dubrovačko – neretvanske i Splitsko – dalmatinske županije

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second
U zgradi Vlade ŽZH održan je radni sastanak sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem i ravnateljem Javne ustanove za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije RERA, Jozom Saračem i suradnicima.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović održao je u četvrtak u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu radni sastanak sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem i ravnateljem Javne ustanove za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije RERA, Jozom Saračem, stoji u priopćenju.

Sastanku su nazočili i predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić, ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije Ivan Jurilj, predstojnica Ureda predsjednika Vlade Iva Milas, zatim ravnateljica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA Melanija Milić, pročelnica Ureda za opće poslove župana i Županijske skupštine DNŽ Žaklina Marević, viši savjetnik – specijalist za međunarodnu suradnju DNŽ Luka Vidak i viša savjetnica Javne ustanove RERA S. D., Nataša Ugrin.

Susret je održan prije održavanja okruglog stola pod nazivom „Očuvanje i promocija franjevačke materijalne i nematerijalne kulturno-povijesne baštine kroz razvoj i promociju Kulturne rute Franciscana“, koji je organiziran u okviru 3. međunarodne znanstveno-stručne konferencije Digitalizacija, arhiviranje, očuvanje i promocija nematerijalne kulturne baštine, koja se 19. i 20. listopada 2023. godine održava u Širokom Brijegu.

Na sastanku se razgovaralo o razvoju daljnje suradnje između županija iz Republike Hrvatske koje graniče sa Županijom Zapadnohercegovačkom, zajedničkoj suradnji na boljoj prometnoj povezanosti, sufinanciranju programa prekogranične suradnje, kao i o prenošenju iskustava pri apliciranju za sredstva iz EU fondova, navodi se u priopćenju Vlade ŽZH.

Republika Hrvatska snažno podupire put Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i spremna je na svaki vid suradnje i pomoći Bosni i Hercegovini na tom putu. Riječi je bilo i o uspostavi Centra izvrsnosti u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Naime, nedavno je u Širokom Brijegu predstavljen Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, koji pohađa 32 učenika iz Županije Zapadnohercegovačke.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Potpisan sporazum o suradnji Medicinskog fakulteta SUM-a i Sveučilišta u Rijeci

Sporazum o suradnji između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (MF SUM) i Fakulteta dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci potpisan je u petak u Mostaru u sklopu 1. kongresa Studija dentalne medicine MF SUM – a namijenjenog doktorima dentalne medicine, studentima i suradnim strukama. Dekan Medicinskog fakulteta SUM-a Ivan Ćavar kazao […]

Pretplatite se