Završava najtopliji listopad u BiH, evo šta nas očekuje u studenome

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second
U Bosni i Hercegovini u utorak će biti promjenljivo i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom uz temperature zraka između 18 i 24 °C.

Jači lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U srijedu prije podne se očekuje umjerena naoblaka. U drugom dijelu dana se očekuje naoblaka s juga. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša je moguća u jutarnjim satima. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne ponovno se krajem dana očekuju slabi lokalni pljuskovi.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U petak se prognozira pretežno oblačno vrijeme s kišom i jačim pljuskovima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Mogući su i olujni udari juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C.

Listopad će završiti s natproječnim temperaturama zraka, ali uz nestabilno vrijeme, kišu i pljuskove koji će biti izraženiji na jugu zemlje. Ujedno, uz manjak oborina, listopad 2023. godine, će biti i najtopliji listopad u Bosni i Hercegovini od početka službenih mjerenja, navodi se u izvještaju FHMZ-a.

U prvom tjednu studenoga zadržat će se nadprosječno toplo, ali uz nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Izraženije oborine očekuju se u južnim i jugozapadnim područjima zemlje. U središnjim, sjevernim i istočnim područjima, padaline neće izostati, ali će biti znatno manje u odnosu na južna područja.

jabuka.tv Foto: Pixsabay

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Izabrana nova Vlada Crne Gore, evo tko su novi ministri

Predsjednik Vlade je lider Pokreta Europa sad (PES) Milojko Spajić. Zastupnici Skupštine Crne Gore jutros su izabrali vladu te države. Za izbor nove Vlade, 44. po redu, glasovalo je ukupno 66 zastupnika, od kojih 46 za, protiv je bilo 19, a jedan suzdržan, javlja N1. Predsjednik Vlade je lider Pokreta […]

Pretplatite se