U okviru kampanje „Poštuj život, ne oružje“ građani i mladi u Širokom Brijegu slušali o odgovornom čuvanju legalnog oružja

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Danas se u Širokom Brijegu održao treći u nizu javnih događanja kampanje „Poštuj život, ne oružje“, pokrenute kao odgovor na povećan broj incidenata uzrokovanih vatrenim oružjem. Događaju je prisustvovao veliki broj građana i mladih koji su od policijskih službenika slušali o odgovornom vlasništvu nad oružjem i sigurnom čuvanju oružja.

„Kako bi se smanjio rizik od neželjenih posljedica i smrtnih ishoda uzrokovanih rukovanjem vatrenim oružjem, apeliramo, što je i zakonska obaveza, da se vatreno oružje i streljivo čuva i skladišti tako da nisu dostupni osobama koje nisu ovlaštene posjedovati ga, naročito djeci. Ukoliko građani uoče odbačeno oružje, bitno je da ga ne diraju, nego da odmah obavijeste policiju na broj 122, kako bi se na siguran način preuzelo i skladištilo.“ –  kazala je Mila Ćavar, viša inspektorica u sektoru kriminalističke policije MUP-a ŽZH.

Kampanja je edukativnog karaktera, usmjerena na podizanje svijesti mladih ljudi o opasnosti nelegalne uporabe vatrenog oružja i posljedica koje proizilaze iz nelegalne uporabe vatrenog oružja.

Nakon predavanja policijskih službenika, djeca i mladi su imali priliku da provjere svoje znanje i stavove o ovoj važnoj temi na kvizu koji je upriličen za njih. Njihova poruka je da su danas naučili da ne postoji niti jedna situacija u kojoj se posjedovanje i korištenje vatrenog oružja može smatrati bezopasnim i sigurnim, te da bi, ukoliko vide da u njihovoj blizini neko barata vatrenim oružjem, odmah bi pozvali svoje roditelje, nastavnike, ili policiju.

„Svjedoci smo da se u BiH i državama u okruženju dogodio veliki broj nezgoda s težim tjelesnim posljedicama i smrtnim ishodima uzrokovanih neodgovornim držanjem legalnog oružja, stoga apeliramo na odgovorno posjedovanje oružja.“- poručila je Ćavar.

U kampanji sudjeluje svih 10 kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova u FBiH, MUP Republike Srpske i Policija Brčko distrikta BiH, uz kontinuirano informiranje Koordinacijskog odbora za kontrolu malog i lakog naoružanja (SALW) u BiH.

Osim u Širokom Brijegu, javna događanja koja promoviraju kampanju podizanja svijesti o SALW-u održali su se u Sarajevu 13. Studenoga i Livnu 15. studenoga; te će se održati u Zenici 17. studenoga; Tuzli 20. studenog; Bijeljini 23. studenog; Travniku 28. studenog; Cazinu 29. studenog, Prijedoru 30. studenog, Mostaru 4. prosinca, Trebinju 5. prosinca i ostalim gradovima u BiH tijekom 2024. godine.

PROTV Foto: jabuka.tv

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Pala prosječna plaća u Federaciji BiH

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za rujan 2023. godine u Federaciji BiH iznosila je 1.260 KM i nominalno je niža za 1,6 posto, a realno za 2,0 posto, u odnosu na prethodni mjesec. U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna isplaćena neto plaća za rujan 2023. godine […]

Pretplatite se