Suton: Borbenost, volja i želja nisu dovoljne za ovaj rang natjecanja

admin
0 0
Read Time:3 Minute, 12 Second

Dragan Suton ponovno je preuzeo ekipu HRK Čapljina. Smatra da će tekuća sezona u Premijer ligi BiH donijeti sazrijevanje kluba u igračkom i organizacijskom smislu.

Diskvalifikacija Rukometnog kluba Čelik iz natjecanja zbog neodigravanja utakmica rukometaše Čapljine ostavila je bez jedina dva osvojena boda u proteklome dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine, piše Večernji list BiH. Uoči gostovanja u Goraždu, koje im je susjed u donjem domu, na nuli su, što će reći da stvari počinju od početka. Govoreći o teškom “školovanju” u rukometnoj Premijer ligi, Dragan Suton, koji je ponovno prije tridesetak dana preuzeo ekipu HRK Čapljina, kaže:

Odgađanje donijelo nervozu

– Borbenost, volja i želja naših igrača definitivno nisu dovoljne za ovaj rang natjecanja. To je premalo za Premijer ligu, doduše, od početka su nas pratili pehovi. Mi smo amaterski klub, ekipu smo spremali za prvenstvo računajući da će početi krajem prve polovine rujna. Na raspolaganju su nam bili igrači koji su studenti i učenici, trenirali smo s njima dva puta dnevno, onda je uslijedilo odgađanje početka prvenstva do unedogled, u iščekivanju je rasla nervoza, gubio se početni zamah, prvenstvo je počelo kada je naša ekipa, što se vidjelo po pripremnim utakmicama, bila u silaznoj formi. No, nećemo se zbog toga pravdati – kaže trener Suton.

– Kad je prvenstvo počelo, uslijedio je peh za pehom. Lovro Krešić, koji se vratio u klub nakon godina igranja u inozemstvu, ozlijedio se pa je u sezonu ušao nedovoljno spreman, mladi Martin Butigan također se ozlijedio, nema ga već mjesec dana, tako da smo ostali bez važnog vanjskog šutera. Ozlijedio se i Marko Ćubela, ključni igrač obrane, nema ni njega mjesec dana… Ni raspored nam nije išao na ruku. Od trenutačno prvih sedam ekipa na ljestvici, mi nismo igrali samo protiv šestoplasiranog Konjuha. Nije nam bilo lako, ali i tu smo školu prošli i ostali na nogama – kaže nam Suton pa podsjeća na još jednu važnu činjenicu:

– Klub je četiri sezone bio izvan sustava natjecanja, ima igrača koji su to razdoblje pauzirali pa se vratili rukometu, otud i učestale ozljede. Ta stanka ne osjeća se samo na ozljedama, nego i na kontinuitetu igre. Vidjelo se to na posljednje dvije utakmice u Čapljini, protiv Krivaje i Izviđača. Protiv Krivaje smo na poluvremenu vodili 15:9, a utakmicu smo izgubili s 23:28. To je bilo nevjerojatno, kao da su prvo i drugo poluvrijeme igrale dvije različite ekipe! Protiv Izviđača bilo je već bolje, držali smo se do 47. minute i onda pali – kaže trener rukometaša Čapljine te navodi još jednu specifičnost svoje momčadi.

– Mi u ekipi imamo igrače od 17 i 38 godina, nije od tako heterogenog sastava lako napraviti homogenu cjelinu. Kad se naljutim, obično kažem – ne mogu oni zajedno ni na kavu, a kamoli na utakmice protiv jakih protivnika. Međutim, nisam nezadovoljan, ekipa se nakon početne šok- terapije stabilizira, dolaze nam, uvjetno rečeno, nešto lakši protivnici i čim kompletiramo sastav, nekima ćemo pomrsiti račune – kaže trener Čapljine te, zaključujući protekli dio sezone, naglašava:

– Ne ide kako smo u početku zamišljali, međutim, nećemo se ni predati, borit ćemo se do kraja pošteno, siguran sam da rukometnu javnost nećemo razočarati. Još jednom ponavljam, momčad odiše borbenošću, voljom i željom za uspjehom, to mora prije ili poslije dati rezultata – kazao je Suton.

Valja reći da se Dragan Suton, inače nekadašnji vrsni igrač čapljinskog Borca, mostarskog Veleža, Mehanike iz Metkovića i, na koncu, Čapljine, na kormilo kluba vratio poslije petog prvenstvenog kola. Do tada je vodio mlađe uzraste i bio asistent svom igraču Nikoli Bartoloviću koji je krenuo u sezonu u ulozi trenera – igrača.

Bartolović opet u igri

Kako to, očito, nije išlo, Bartolović se vratio igranju, a Uprava kluba Sutona je vratila na čelo seniorske ekipe. Ovaj iskusni stručnjak, koji je s Čapljinom igrao i finale Kupa BiH, smatra da će tekuća sezona donijeti sazrijevanje kluba kako u igračkom tako i u organizacijskom smislu.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

RH će ponuditi svoje stručnjake BiH nakon što otvori pregovore s EU

Hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman stiže danas u naizgled redoviti, protokolaran posjet Sarajevu, gdje su predviđeni susreti s kolegom Elmedinom Konakovićem, kao i predsjedateljicom Vijeća ministara Borjanom Krišto, ali i nizom drugih dužnosnika o kojma ovisi i europski put zemlje. Kako se doznaje, tijekom ove kratkotrajne turneje ponudit će […]

Pretplatite se