Manchester City novi klupski prvak svijeta

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second
Nogometaši Manchester Cityja novi su klupski prvaci svijeta nakon što su u finalnom ogledu u saudijskom gradu Jeddah pobijedili brazilski Fluminense sa 4-0 (2-0).

Za oba kluba bilo je to prvo finale klupskog svjetskog prvenstva, a City je do pobjede stigao rutinski osvojivši tako peti trofej u ovoj godini nakon naslova engleskog prvaka i FA kupa, pobjednika Lige prvaka, te europskog Superkupa.

Golove za “Građane” zabili su Julian Alvarez (1., 88.), Nino (27.-ag) i Phil Foden (72.).

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić za City je igrao od 60. minute, dok je Joško Gvardiol ušao u igru u 74. minuti.

Manchester City je ovom pobjedom nastavio dominaciju europskih klubova koji su osvojili 11 uzastopnih naslova, a posljednji neeuropski pobjednik bio je Corinthians 2012. godine.

“Građani” su postali i četvrti engleski klub koji se okitio titulom najboljeg kluba na svijetu, a rekorder je Real Madrid s pet naslova. Dodajmo i kako je ovo bila najuvjerljivija pobjeda u finalu nakon 2011. kada je Barcelona s identičnih 4-0 porazila Santos.

U susretu za treće mjesto nogometaši egipatskog Al Ahlyja pobijedili su japansku Urawu Red Diamonds sa 4-2 (2-1).

Tako je Al Ahly po treći put u posljednja četiri izdanja ovog turnira osvojio treće mjesto.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dijaspora i ove godine ostavlja milijarde u BiH. Mnogi su već u rodnom kraju, obilaze advente, pomažu u humanitarnim akcijama...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala čak 4,9 milijardi maraka. I u ovoj godini slali su milijarde, a nekad početkom 2024. imat ćemo konkretne brojke. Osim tog novca koji se slijeva na račune onih koji su ostali ovdje, koliko se tek novca dadne iz ruke u ruku. A tako […]

Pretplatite se