SIPA upala na sveučilište, izuzeta obimna dokumentacija

admin
0 0
Read Time:41 Second
Po nalogu postupajućeg tužitelja i uz naredbu Suda Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na području Banja Luke, vrše izuzimanje studentskih dosjea, predmeta i dokazne građe.
Aktivnosti se realiziraju u okviru akcije kodnog naziva ‘Klaster’ u kojoj se istražuje nezakonito izdavanje velikog broja svučilišnih diploma u svim krajevima Bosne i Hercegovine. Iz Nezavisnog univerziteta Banja Luka izuzeta je obimna dokumentacija, koja između ostalog obuhvata i dosjee studenata za koje postoji sumnja da sadrže dokaze o nezakonitom postupanju navedene visokoškolske ustanove.
Nakon izuzimanja, dokumentacija će u zakonskoj proceduri biti transportirana u Sud BiH i Tužiteljstvo BiH. U okviru predmeta ‘Klaster’ tužiteljstvo sa partnerskim agencijama istražuje nezakonitosti povezane sa izdavanjem velikog broja svučilišnih diploma različitih studija na više privatnih ustanova diljem Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju iz Tužiteljstva BiH.
bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Poznati novi uvjeti za dobivanje hrvatske nacionalne mirovine

Za nekoliko dana, od siječnja 2024. godine, stupaju na snagu blaži kriteriji za stjecanje prava na nacionalnu naknadu za starije osobe, popularno nazvanu nacionalnom mirovinom, što bi moglo povećati broj osoba koji primaju takvu novčanu isplatu. Nedostatak staža U prosincu je 120 državnih eura dobilo oko 7200 starijih od 65 […]

Pretplatite se