Morgan Hipworth, mladi chef koji svoje savjete, recepte i trikove dijeli na TikToku i oduševljava pratitelje iz dana u dan, otkrio je u jednoj od zadnjih objava kako napraviti hrskavi krumpir – bez korištenja pećnice i bez trošenja puno vremena.
Prvo oguli krumpire, nareže ih na kockice i stavi kuhati dok ne omekšaju. Ocijedi ih i stavi na papir za pečenje da se skroz posuše.
Za to vrijeme napravi “tekuće zlato” kako ga zove, odnosno ulje s češnjakom. Nareže češnjak na tanke ploškice i prži ga u dubokom maslinovom ulju 20 minuta. Procijedi i ostavi češnjak sa strane.
Ulje stavi na tavu, doda krumpire i uključi jaku vatru, pa ih prži dok ne postanu hrskavi. Doda sol, ružmarin i komadiće češnjaka, sve dobro promiješa – i to je to! Kako prenosi The Sun, mnogi pratitelji su napisali da su isprobali ovaj njegov recept i da je genijalan.
Večernji.ba