Općinama i gradovima u FBiH više od 120 milijuna eura za vodoopskrbu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second
Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici donijela je Odluku kojom je dala suglasnost za prihvaćanje investicijskog granta za podršku Projekta vodoopskrbe i sanitacije u BiH u okviru instrumenta pretpristupne pomoći IPA II Europske investicijske banke (EIB) u iznosu do tri milijuna eura.

Projekt vodoopskrbe i sanitacije u BiH – WATSAN, ukupne investicijske vrijednosti 121.300.000 eura se implementira u 19 općina i gradova na području Federacije BiH (Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Orašje, Široki Brijeg, Tomislavgrad, Velika Kladuša, Čitluk, Prozor – Rama, Glamoč, Tešanj, Lukavac, Doboj – Jug, Gračanica, Konjic, Mostar, Jajce, Bosansko Grahovo, Usora, Gornji Vakuf – Uskoplje.)

Iz Vlade navode kako će ova sredstva osigurati provođenje mjera koje će poboljšati infrastrukturu i usluge kojima se osigurava adekvatno kvalitativno i kvantitativno vodooprskrbe, te odvodnja i prečišćavanje otpadnih voda u općinama koje su uključene u projekt.

Za realizaciju ove odluke i izvještavanje zadužena su federalna ministarstva financija i poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te Jedinica za implementaciju projekta formirana u okviru Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

U informaciji je, uz ostalo navedeno, da bi se realizacijom Projekta značajno poboljšali postojeći uvjeti stanovništva, stvorili adekvatni higijenski uvjeti u oblasti vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda, te uvele mjere za zaštitu okoliša, u skladu sa obavezama koje se odnose na pristup Europskoj uniji i Legislativu Europske unije, Okvirnu direktivu o vodama, Direktivu o vodi za piće i Direktivu o gradskim otpadnim vodama, priopćila je Vlada Federacije BiH.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Prozračno tijesto i hrskava korica kao iz francuske pekare

Uz ovaj recept naučit ćete raditi najfinije kroasane kao iz najbolje francuske pekare. Kroasani su idealni, kako za doručak, tako i za večernja druženja s prijateljima. Ovi kroasani jednostavno mogu pripremiti kod kuće, jer ne zahtijevaju puno pripreme ni preklapanja tijesta, ali ni puno maslaca. Možete ih imati zamrznute za […]

Pretplatite se