“Široki Brijeg jedini grad na svijetu s 0% razvoda brakova”

admin
0 0
Read Time:49 Second
Široki Brijeg je jedini grad na svijetu s 0% razvoda, tako tvrdi svećenik u propovijedi koja je objavljena na stranici heralds_herauts.

On je upitao prisutne koja je tajna, te nastavio da je 99.9 % stanovništva katoličko, a onda krenuo prepričavati kako u Hercegovini izgleda sam proces crkvenog vjenčanja.

Kako je kazao, kada dođe vrijeme za razmjenu zavjeta, mlada stavlja svoju ruku na raspelo, a mladoženja na njezinu, a svećenik koji vodi obred vjenčanja, prekriva ruke svojim ruhom.

Imate mladenku i mladoženju, ali i našeg Gospodina Isusa Krista koji ih pod Križem ujedinjuje, kazao je ovaj svećenik koji nije naveo iz koje je godine podatak o stopi razvoda, no svejedno je lijepo čuti ovakve pohvale.

Ova objava izazvala je lavinu komentara, prije svega Širokobriježana i Hercegovaca koji su izrazili ponos na to što žive u ovome kraju, a jedan od komentatora je također dodao kako je u Zapadnoj Hercegovini zabilježen i pozitivan prirodni prirast, što je jako rijetko u cijeloj Europi.

jabuka.tv  Foto: Freepik

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
50 %
Sleepy
Sleepy
50 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA STUDENTIMA S PODRUČJA OPĆINE TOMISLAVGRAD U AKADEMSKOJ 2023./2024

Raspisuje se Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija Općine Tomislavgrad  redovitim studentima za akademsku 2023./2024. godinu. Za dodjelu stipendija studenti se mogu natjecati u sljedećim kategorijama: Kategorija 1: Učenici generacije srednje škole iz prethodne godine ako su upisali redoviti studij. Kategorija 2:Uspješni studenti Studenti koji su prvi put upisali prvu […]

Pretplatite se