FBiH: Nastavili prodavati kobasice iako je u njima pronađena opasna bakterija

PROTV
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second
Federalna veterinarska inspekcija povukla je iz prodaje i uništila 12 kg opozvanih kobasica Wudy.

Nakon zaprimanja obavijesti Agencije za sigurnost hrane BiH da su na tržište BiH isporučene pileće kobasice branda Wudypodrijetlom iz Italije u kojima je utvrđena prisutnost bakterije Listeria monocytogenes(ST155), Federalni veterinarski inspektorat je krajem rujna izvršio inspekcijski nadzor – kontrolu provođenja opoziva i povlačenja proizvoda s tržišta kod uvoznika u Širokom Brijegu.

S obzirom da je u inspekcijskom nadzoru kod uvoznika utvrđeno da se određena količina opozvanog proizvoda još uvijek nalazi u prodaji na tržištu, inspekcijski nadzor je nastavljen u trgovinama, te su do sad izvršene kontrole u 77 trgovina na području FBiH.

Upozoravamo subjekte u poslovanju s hranom da su dužni efikasno i točno obavijestiti potrošače o razlozima za povlačenje hrane i, ako je potrebno, od potrošača tražiti povrat takve hrane kojom su već opskrbljeni. Također, skrećemo pažnju veterinarima i veterinarskim inspektorima na važnost stručnog i savjesnog obavljanja propisanih veterinarsko-zdravstvenih pregleda u objektima koji su pod njihovim veterinarsko-zdravstvenim nadzorom, kako bi se pravovremenim i profesionalnim djelovanjem spriječile štetne posljedice po zdravlje stanovništva, izjavio je glavni federalni veterinarski inspektor, dr.vet. Nermin Smajlagić.

Subjektu nadzora – uvozniku je za uočene nepravilnosti izrečeno rješenje o otklanjanju nedostataka, dok će za dva subjekta nadora koji iz prodaje nisu povukli opozvane proizvode, u skladu sa Zakonom o hrani, biti izdaniprekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 27.000 KM, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

10. rođendan Univerzalne sportske škole: uživo

 

Pretplatite se