Najprljavija mjesta u kuhinji koja pogrešno čistite

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Kuhinja i kupaonica prostorije su u kući koje najviše koristimo te ih i najviše čistimo. No postoje neka mjesta na koja većina zaboravlja ili ih pogrešno čisti, a leglo su prljavštine.

Spužve za pranje suđa

Spužvice su idealna baza za razmnožavanje bakterija jer su većinom vlažne i pune ostataka hrane. Saznajte koji je rok trajanja, kako je temeljito oprati i kada baciti spužvicu za pranje suđa.

Sudoper

Sigurno vam se dogodilo da operete suđe, pospremite i očistite kuhinju, ali i dalje se šire neugodni mirisi i onda shvatite da je to iz odvoda. Tekućinu koja čisti odvode i uklanja neugodne mirise možete napraviti sami od dva jeftina i pristupačna sastojka, a to su limun i soda bikarbona. Doznajte kako napraviti domaće sredstvo za čišćenje odvoda. Jedna australska mama otkrila je i kako brzo odčepiti sudoper u kojem voda sporo otječe.

Daska za rezanje

Daske za rezanje često se koriste i lako prljaju, a kriju nečistoće koje nisu vidljive na pogled i važno ih je redovito temeljito čistiti. Saznajte kako očistiti drvenu dasku za rezanje pristupačnim namirnicama koje uklanjaju neugodne mirise i bakterije.

Radne površine i ručke na hladnjaku i štednjaku

Neki stručnjaci tvrde da većina ljudi pogrešno čisti kuhinjske površine, uključujući ručke na hladnjaku i štednjaku. Prema istraživanju tvrtke GAMA Healthcare, prvo treba obrisati čista područja, a zatim prljava. Ako radite suprotno i prvo se bavite prljavim elementima, raširit ćete klice i bakterije po cijeloj kuhinji. Osim toga, važan je i način brisanja radnih površina. Saznajte kako pravilno čistiti kuhinjske površine.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ovo su najskuplji i najjeftiniji gradovi za život na Balkanu

Sarajevo spada među skuplje gradove za život na Balkanu te je najskuplji u BiH. Prema podacima stranice numbeo.com, koja se bavi analizom dnevnih troškova diljem svijeta, na listi 540 najjeftinijih i najskupljih gradova za život Sarajevo se našlo na 388. mjestu – iza Zagreba, Splita, Dubrovnika, Zadra, Rijeke, Osijeka, Tirane, […]

Pretplatite se