Uskoro kreće kampanja: SIP će danas raspisati lokalne izbore u BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Iz Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine za danas je najavljena konferencija za novinare u Sarajevu posvećena raspisivanju i održavanju nadolazećih lokalnih izbora.

Iz SIP-a BiH je 29. travnja najavljeno će na sljedećoj sjednici biti utvrđen datum održavanja lokalnih izbora za ovu godinu i organe vlasti za koje se provode, a odluka će biti donesena u skladu s odredbama Izbornog zakona BiH, piše Bljesak.info.

SIP je podsjetio da svi eventualni kandidati, pored ostalih uvjeta propisanih zakonom, moraju do dana raspisivanja izbora imati prijavljeno prebivalište u izbornoj jedinici u kojoj se žele kandidirati.

Nakon odluke o raspisivanju lokalnih izbora SIP BiH će objaviti Upute o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti, koje se uobičajeno donosi na dan raspisivanja izbora. SIP BiH izbore raspisuje prema odredbama Izbornog zakona BiH koje je u ožujku nametnuo visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt.

Po Izbornom zakonu BiH, izbori u BIH se održavaju prve nedjelje u listopadu, osim ako taj dan ne pada na dan vjerskog praznika. Izbori će biti održani za 64 općinska vijeća u Federaciji BiH, 56 skupština općina u Republici Srpskoj, 120 načelnika općina u Bosni i Hercegovini, 15 gradskih vijeća u Federaciji Bosne i Hercegovine, osam skupština gradova u Republici Srpskoj, 23 gradonačelnika u Bosni i Hercegovini i Skupštinu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Borba za vozače: Nema prijevoznika u BiH koji ne traži od pet do čak 50 vozača

Nakon 16 godina usuglašavanja BiH i Italija potpisale su sporazum o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola, što je od velikog značaja za državljane BiH koji rade u toj zemlji Europske unije. Međutim, taj potez zabrinuo je prijevozničke tvrtke koje strahuju da će uslijediti još veći odliv vozača, kojih ionako nema ni […]

Pretplatite se